Η Khimki Moscow διανύει μια εξαιρετική δύσκολη χρονιά τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά, με την κατάσταση στα δύο αυτά επίπεδα να χειροτερεύει όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Μετά λοιπόν, και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της VTB United League από την ανώτερη Lokomotiv Kuban του στόχου του Ολυμπιακού, Nigel Williams- Goss με 0-2, οι ιθύνοντες της ομάδας φαίνεται πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από το πρωτάθλημα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που υφίστανται που έχουν… καλωσορίσει πλήθος bans από τηv EuroLeague εξαιτίας των οφειλών ύψους 3 εκ. ευρώ σε παίκτες της.

«Εάν την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει ο σύλλογος “Khimki” που έχουμε συνηθίσει στη VTB United League, τότε θα δημιουργήσουμε το έδαφος για να παίξουμε – όχι στο πρωτάθλημα της United League, αλλά ένα βήμα χαμηλότερα.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αθλητές μας που εκπαιδεύονται σε σχολεία και αθλητικές σχολές θα λάβουν μέρος σε κάποια διοργάνωση», δήλωσε ο Roman Teryushkov, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτισμού και Αθλημάτων της ρωσικής αρμάδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Khimki βρίσκεται στην VTB από το 2013 και είχε φτάσει σε 4 τελικούς μέχρι και το 2019, υποκύπτοντας στην ανωτερότητα της συμπολίτισσας CSKA.
Αναφορικά με το ταξίδι της στην EuroLeague -όπου συμμετέχει σταθερά από το 2017 (συνολικά έχει 8 εμφανίσεις)- το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδός της, ειδικότερα στην περίπτωση της κυριαρχίας των wild cards.