Την επιθυμία του Παναθηναϊκού να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό του μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κοινής τους πορείας πριν από μερικά χρόνια έφερε στην επιφάνεια με δηλώσεις του ο Mike James, με τον αστέρα της Monaco να τονίζει πως δεν υπήρχαν τα απαραίτητα οικονομικά κεφάλαια για να παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Τα πάμε καλά εκτός γηπέδου αλλά για μέσα στο παρκέ δεν έχω ιδέα ακόμα. Τόσο με τον Κέμπα όσο και με τον Τζόρνταν (σ.σ. Λόιντ) δεν είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί στο γήπεδο. Οπότε πρέπει να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε στο παρκέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τη χημεία μεταξύ μας και να δούμε και ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού του Ουόκερ».

 

Για το γεγονός ότι έχει παραμείνει στην Μονακό για περισσότερο από δύο σεζόν: «Μετά τη πρώτη σεζόν στη Μπασκόνια είχε έρθει η ώρα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Στη δεύτερη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό, δεν είναι ότι δεν με ήθελαν, απλά τα οικονομικά της εποχής ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να κρατήσουν ενωμένο τον κορμό της ομάδας. Και εγώ ήμουν απλώς ένας από τους ανθρώπους που δεν είχαν τα χρήματα να κρατήσουν. Μετά στην ΤΣΣΚΑ προφανώς είχα κάποια οικογενειακά προβλήματα. Σε κάθε φάση της ζωής σου συμβαίνουν κάποια πράγματα. Και τώρα είμαι σε αυτή φάση».