O Saras Jasikevicius μίλησε για το πατατράκ που υπέστη χθες η Barcelona στην Βαρκελώνη από την Zenit, που έκανε το 0-1 στα πλέι οφ της Euroleague και τόνισε ότι οι Καταλανοί είναι στα σχοινιά και πρέπει να δείξουν χαρακτήρα στο αυριανό (23/4, 22:00) Game 2 με τους Ρώσους, για να κάνουν το 1-1 και να μην βρεθούν πια με το πιστόλι στον κρόταφο.

Ο προπονητής της Barcelona έδειξε πάντως να θεωρεί ότι η ομάδα του δεν θα πτοηθεί από το 0-1: «Πιστεύω πως έχουμε αρκετή πειθαρχία και δεν παρατάμε τίποτα. Στα πλέι οφ και στο μπάσκετ υψηλού επιπέδου η επίθεση έχει να κάνει με το ταλέντο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο διαθέτουμε».

Για τα κλειδιά του αυριανού 2ου αγώνα με την Zenit είπε: «Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας. Σε αυτό το κομμάτι τα πήγαμε καλά στο πρώτο ματς, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, που κάναμε 5 λάθη.

Η άμυνα είναι θέμα αφοσίωσης. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες και το πλάνο μας, το οποίο δεν κάναμε στο Game 1. To πλάνο δεν άλλαξε στο ημίχρονο, γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις, όταν απλά δεν το ακολουθείς. Δεν γνωρίζω αν το πλάνο μου ήταν καλό ή όχι».

Για την εικόνα που πρέπει να έχει αύριο η Barcelona ανέφερε: «Πρέπει να παίξουμε όπως το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στο Game 1. Όμως, τώρα είμαστε στα σχοινιά και οφείλουμε να δείξουμε χαρακτήρα».