Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη… βόμβα που έριξε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παίρνοντας την απόφαση να μεταβεί στη Monaco από τη νέα σεζόν έκανε ο Kemba Walker, o οποίος τόνισε πως ανυπομονεί να παίξει στο πλευρό του Mike James και τους Γάλλους σε LNB και Ευρωλίγκα.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την Μονακό και το Πριγκιπάτο: “Η ομάδα με ήθελε και ήθελα να είμαι μέρος ενός συλλόγου που θα με ήθελε και θα με πίστευε. Είδα ότι οι διοικούντες ένιωσαν πως θα τους βοηθούσα να φτάσουν σε άλλο επίπεδο. Αυτό με έπεισε και με έκανε να αποφασίσω να πάω στη Μονακό.

Είναι μία ασυνήθιστη πόλη, στην οποία θέλω να περάσω χρόνο και να αποκτήσω μία νέα εμπειρία στην ζωή μου. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό και ανυπομονώ για αυτή την ευκαιρία. Θέλω απλά να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και η Μονακό που το επιτρέπει”.

 

Για τη σχέση του με τον Μάικ Τζέιμς: “Ξέρουμε πόσο ξεχωριστός παίκτης είναι. Λατρεύω τον τρόπο παιχνιδιού του, όπως και την δημιουργικότητά του. Έχει τεράστιο πάθος για το παιχνίδι και το δείχνει. Νομίζω πως έχει πολλή αυτοπεποίθηση και ανυπομονώ να παίξω μαζί του στο γήπεδο. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Για να ονοματίσω μερικούς παίκτες, μπορώ να μιλήσω για τον Άλφα Ντιαλό που τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, όπως επίσης και τον Ντόντα Χολ”.

 

Για τους στόχους του στη Γαλλία και την Ευρωλίγκα: “Θέλω να κερδίσω και να το διασκεδάσω. Να περάσω την εμπειρία μου στα παιδιά και στην ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Θέλω να βοηθήσω 100%. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει η ομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω με περισσότερες λεπτομέρειες κάποια στιγμή.

Άλλα πραγματικά ό,τι μου ζητήσουν οι συμπαίκτες μου να κάνω, θα το κάνω. Θέλω να διασκεδάσω το παιχνίδι κάθε βράδυ, να είμαι ανταγωνιστικός και ξέρω ότι αυτό πρέπει στην EuroLeague. Ξέρω ότι είναι σκληρή και οι αντίπαλοι γενναίοι. Έτσι θέλω να είμαι στο παρκέ για να ανταγωνιστώ τους καλύτερους”.