Η Zalgiris άλωσε τη Μόσχα και κέρδισε 84-70 την Khimki σε μια νίκη παρωδία, που επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που λόγω τραυματισμών και κορονοϊού παρατάχθηκε μόλις με 8 παίκτες στην αποστολή! Ο παίκτης της Zalgiris, Marius Grigonis αποδείχθηκε «τίμιος» μετά το ματς.

Ο Λιθουανός τόνισε ότι δεν θέλει καν να μιλήσει για το ματς επειδή ο αντίπαλος ήταν αποδεκατισμένος: «Άπαντες γνωρίζουμε την κατάσταση. Δεν θέλω καν να μιλήσω για το παιχνίδι! Είμαι απλώς χαρούμενος για το ότι παίξαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία. Είχαμε 12 παίκτες, αυτοί είχαν έξι ή επτά, επομένως είναι προφανές γιατί κερδίσαμε».

Αντίθετα ο προπονητής της Zalgiris, Martin Schiller ήταν εξοργιστικός μετά το ματς και έβγαλε από τα ρούχα τους όσους τον άκουσαν ή έμαθαν αυτά που είπε.

Ο κόουτς των Λιθουανών τόνισε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το μικρό rotation βόλευε την Khimki.

Αναλυτικά ο Martin Schiller είπε: «Ο αντίπαλος ήταν αποδεκατισμένος λόγω του κορονοϊού και των τραυματισμών, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ταλαντούχος. Έτσι, στατιστικά και αναλυτικά, το rotation οκτώ παικτών είναι το καλύτερο rotation που μπορεί να έχει κανείς για να παίξει. Αυτά τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στο πρώτο 10λεπτο. Πήγαμε όπως έπρεπε να το πάμε. Προσπαθήσαμε να επενδύσουμε πολλή ενέργεια για να τους εξουθενώσουμε, λόγω του μικρού rotation τους. Η Khimki είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, ακόμη και με μόνο με τη μισή ομάδα».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Khimki, Rimas Kurtinaitis τόνισε:  «Σίγουρα, δεν θέλω να βρω δικαιολογίες, αλλά έχουμε λόγους γι’ αυτή την ήττα. Είναι δύσκολο να παίξεις ένα παιχνίδι της EuroLeague με έξι παίκτες. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».