Παρά τις ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού όπως αυτές των Henry και Polonara, η Fener απέτυχε παταγωδώς στην Ευρωλίγκα, δίοτι όχι μόνο δεν μπήκε στην οκτάδα, αλλά καιπέτυχε μόλις 10 νίκες σε 28 αναμετρήσεις. Βέβαια σοβαρή δικαιολογία για την πορεία του συνόλου του Djordjevic αποτελεί η αποβολή των ρωσικών ομάδων, καθώς οι Τούρκοι είχαν τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια απέναντί τους, οπότε έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η ψυχολογία τους ήταν κάπως πεσμένη, κάτι που φάνηκε και από τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα προς το τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν.

Μόνη ελπίδα για να σώσει η Fener κάπως την χρονιά είναι η κατάκτηση του τουρκιού πρωταθλήματος, με τα “καναρίνια” να έχουν προκριθεί ήδη εκεί και να περιμένουν είτε την Efes είτε την Galata με τις δύο ομάδες να είναι στο 2-2. Παρότι ακολουθεί αυτή η μεγάλη πρόκληση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 ο πρόεδρος της ομάδας Ali Koc έκανε δηλώσεις στην οποία αναφέρει την σεζόν αποτυχημένη τουλάχιστον ως προς το σκέλος της Euroleague.

Xαρακτηριστικό είναι ότι ανέλαβε την ευθύνη της κακής πορείας, λέγοντας πως όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του οργανισμού θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις κι αλλαγές. Μία από αυτές έχει δρομολογηθεί ήδη, με τον Sasa Djordjevic να αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και τον Δημήτρη Ιτούδη  είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα θα τον αντικαταστήσει. Βέβαια και το ρόστερ της Fener θα έχει διαφοροποίησεις, καθώς αρκετοί παίκτες θα αποχωρήσουν με έναν από αυτούς να είναι ο Jan Vesely που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Barcelona.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η Fener δεν πέτυχε τους στόχους που θέλαμε στην Euroleague και είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό. Σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ»