Τον τρόμο με τα μάτια του είδε ο Luigi Lamonica χθες (21/2), όταν  δέχτηκε επίθεση σε δρόμο μετά τα Σίδερα Χαλανδρίου στο ταξί που τον μετέφερε στο ξενοδοχείο μετά τον ματς Παναθηναϊκός – Barcelona. Δυο άτομα που ήταν σε μηχανάκι πλησίασαν το όχημα που μετέφερε τον Ιταλό, τους άλλους δυο διατητές του αγώνα (Damir Javor,. Emin Mogulkoc) και τον παρατηρητή Νίκο Πιτσίλκα. Οι άγνωστοι πέταξαν ένα αντικείμενο έσπασαν τζάμι του ταξί με αποτέλεσμα ο Ιταλός να τραυματιστεί (ευτυχώς ελαφρά) και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο Lamonica που έφυγε σήμερα το πρωί από την Ελλάδα, μίλησε για το χρονικό του τρόμου στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Ο Ιταλός διαιτητής της Euroleague τόνισε ότι έχει τραυματιστεί στο πηγούνι και το χέρι, αλλά δεν έχει τίποτα σοβαρό και είναι καλά. Από την άλλη καταδίκασε την επίθεση, αλλά δεν έριξε ευθύνες τονίζοντας ότι υπάρχουν παντού ηλίθιοι. 

Μέσα σε όλα, ο Luigi Lamonica έδειξε ξεκάθαρα ότι η επίθεση δεν τον έχει πτοήσει και τόνισε ότι είναι έτοιμος να παίξει στο επόμενο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Ιταλός διαιτητής, Luigi Lamonica, στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport: «Είμαι καλά. Ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Έχω τραυματιστεί στο πηγούνι και στο χέρι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω στο επόμενο παιχνίδι».