Ο προπονητής της Real, Pablo Laso και ο «γίγαντας» της ισπανικής ομάδας, Edy Tavares μίλησαν για το αυριανό (18/12, 21:00) ματς με τον Ολυμπιακό στην 15η Αγωνιστική της Euroleague.

Ο κόουτς των Μαδριλένων (προέρχονται από την δύσκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ μετά από δυο παρατάσεις), αλλά και ο «σέντερ δεινόσαυρος» της ομάδας έπλεξαν το εγκώμιο του Ολυμπιακού συμφώνησαν ότι η «βασίλισσα» έχει ζόρικη αποστολή στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής της Real, Pablo Laso είπε αρχικά: «Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό τεστ το ματς με τον Ολυμπιακό σε σχέση με αυτό με τον Παναθηναϊκό, αλλά εξίσου απαιτητικό. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα πιο αθλητική ομάδα, αλλά με λιγότερο ύψος. Παρόλα αυτά θα είναι υψηλών απαιτήσεων ματς για εμάς όσον αφορά τη δύναμη».

Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί πολύ καλά τη μπάλα και έχει δημιουργικούς παίκτες στο pick n roll όπως είναι ο Σπανούλης και ο Σλούκας, ο οποίος είναι και πολύ καλός σκόρερ. Επίσης είναι πολύ καλοί στο «ένας εναντίον ενός» με τον McKissic, ενώ διαθέτει και εξαιρετικούς αμυντικούς όπως είναι ο Jenkins. Είναι μια πλήρης ομάδα που θα μας βάλει πίεση».

Ο «γίγαντας» της «βασίλισσας», ο Edy Tavares, που βλέπει τον κόσμο από τα 2,21μ. ανέφερε: «Αναρρώσαμε καλά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο δύσκολο, περίπλοκο παιχνίδι. Είμαστε αρκετά συνεπείς και αυτό είναι χάρη στην συγκέντρωση και την καθημερινή δουλειά. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού και αυτή η νοοτροπία μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός. Έχουμε παίξει πολλές φορές εναντίον τους και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλά. Η νίκη εδώ είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ήταν, όπως κι εμείς, σε πολλά Final 4 και αυτό δημιούργησε μια όμορφη αντιπαλότητα για τους οπαδούς»