Η Λοκομοτίβ Κουμπάν πανηγύρισε σπουδαίο “διπλό” στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 71-77 του Παναθηναϊκού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εμφανίζεται στη συνέντευξη Τύπου απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση αλλά και την εως τώρα πορεία της ομάδας του, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως οι παίκτες του θα τα πάνε εξίσου καλά και στο Τοπ 16 της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Σίγουρα, είναι πολύ σημαντική νίκη, διότι σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση. Ίσως να χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη. Ως ομάδα δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία, αλλά μέρα με τη μέρα μεγαλώνουμε. Έχουμε τρεις εκτός έδρας νίκες. Πιστεύω ότι θα πάμε στο Top 16 και θα κάνουμε θόρυβο”.

Για τις τρεις εκτός έδρας νίκες της ομάδας του: “Είναι σημαντικό, γιατί μένουμε στη Ρωσία. Τα ταξίδια μας είναι πολύ δύσκολα και πολύωρα. Το ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τρεις εκτός έδρας νίκες είναι πολύ σημαντικό και ειδικά με το περιορισμένο ροτέισον λόγω των τραυματισμών», ενώ μιλώντας γενικότερα για το ρωσικό μπάσκετ πρόσθεσε: «Υπάρχει βαθιά κρίση στο ρωσικό μπάσκετ, που αποτυπώθηκε και στο Ευρωμπάσκετ. Η Ρωσία έκανε μόλις μία νίκη και στις μικρές ηλικίες είχε δύο υποβιβασμούς. Η Ρωσία, παρά τη μεγάλη παράδοση που έχει, αντιμετωπίζει βαθιά κρίση. Η Ρωσία είναι τεράστια χώρα, αλλά η Λιθουανία με 2.500.000 πολίτες έχει καλύτερο μπάσκετ. Εμείς δουλέψαμε πολύ στο σετ παιχνίδι και μοιράζουμε σωστά την μπάλα. Πρώτος που το κάνει αυτό είναι ο Ντιλέινι. Φυσικά, τον ήθελα στον Ολυμπιακό. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά ως παίκτης. Προτίμησε την Κουμπάν που του έδινε περισσότερα λεφτά. Δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα στην ομάδ”».

Για τα εύσημα που του αναλογούν, δεδομένης της ιδιαιτερότητας που είχε για εκείνον το να τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό: “Δεν παίζω μόνος μου. Εάν αντιλαμβάνεστε πως αυτό είναι σημαντικό, να δίνεται το credit στον προπονητή όταν η ομάδα του νικάει. Με το Μαρούσι νικήσαμε εδώ και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός. Τον νικήσαμε και με τον Ολυμπιακό. Το κακό στην Ελλάδα πουλάει. Εάν δείτε μια κακή είδηση σε μια ιστοσελίδα θα έχει περισσότερα σχόλια από μια καλή. Στην Ελλάδα έχουμε 11.000.000 προπονητές. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει ένθερμο κοινό. Παίζει ρόλο πάντα και η ομάδα που έχει ο Παναθηναϊκός, όταν τον αντιμετωπίζεις”.