Τα “κλειστά” παιχνίδια απλά δεν πηγαίνουν στη Maccabi. Η Armani Milano φρόντισε να της υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά, καθώς επικράτησε με 85-86 στο ματς-θρίλερ του Τελ Αβίβ για την 11η αγωνιστική της EuroLeague και υποχρέωσε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην 6η φετινή της ήττα με 4 ή λιγότερους πόντους διαφορά!

Υπεύθυνος για τη συνέχεια σε αυτή την αρνητική παράδοση που δημιουργεί στη φετινή EuroLeague η “ομάδα του λαού” (η οποία έχει πλέον 1-6 σε τέτοια ματς) ήταν ο Malcolm Delaney. Ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας σουτ από τα τέσσερα μέτρα 3,6’’ πριν από το τέλος και χάρισε τη νίκη στην Armani (5-3), αφού το τρίποντο του Caloiaro από το κέντρο του γηπέδου δεν βρήκε στόχο.

Ο Delaney (16 πόντοι) ήταν επίσης ο 2ος σκόρερ της ιταλικής ομάδας μετά τον Kevin Punter (18 πόντοι) σε ένα ματς γεμάτο από μεγάλα σουτ σαν αυτό. Ένα τέτοιο είχε βάλει στα 31,9’’ ο Sergio Rodriguez, κάνοντας το σκορ 83-84, πριν δώσει στη Maccabi το προβάδισμα ο Wilbekin με 2/2 βολές στα 14,1’’ (85-84). Την τελευταία λέξη, πάντως, την είχε ο Delaney, ο οποίος πήρε την τελευταία επίθεση πάνω του, πήγε στο σημείο όπου ήθελε και σκόραρε. Έτσι απλά, η Armani έφυγε από το Τελ Αβίβ με την πρώτη νίκη στην ιστορία της στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague έπειτα από 9 ήττες σε ισάριθμα ματς!

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ DIBARTOLOMEO ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΤΕΤΡΑΠΟΝΤΟ ΤΟΥ PUNTER

Στην αντίπερα όχθη, ο Scottie Wilbekin (17 πόντοι) ήταν μαζί με τον Elijah Bryant (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων. Ο Wilbekin ήταν και ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, όταν πέτυχε 5 σερί πόντους και έδωσε την ασίστ στον Hunter για το alley-oop κάρφωμα που έκανε το σκορ 70-66 με 28’’ να απομένουν. Το τετράποντο του Punter όμως στα 18,9’’ (τρίποντο και μία βολή από το φάουλ του DeBartolomeo πάνω στο σουτ) έστειλε τον αγώνα στην παράταση, μιας και το τρίποντο του Wilbekin στο φινάλε βρήκε μόνο… αέρα κοπανιστό.

Το ανόητο φάουλ του DeBartolomeo (στο φετινό του ντεμπούτο στην EuroLeague) στον Punter αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος μοιραίο για τη Maccabi (3-8), η οποία έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς (15-7 στο 7’), βρέθηκε στη συνέχεια πίσω στο σκορ με 13 πόντους διαφορά (35-48 στο 21’), αλλά όχι μόνο ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά έμοιαζε να είναι και το φαβορί, τόσο στο τέλος της κανονικής περιόδου, όσο και στην παράταση. Η τύχη, όμως, δεν ήταν πάλι μαζί της…

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-46, 53-59, 70-70 (κ.α.), 85-86

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ