Η Maccabi επιβίωσε σε άλλο ένα “κλειστό” φετινό παιχνίδι. Και το οφείλει σχεδόν εξ ολοκλήρου στον Tyler Dorsey. Ο ομογενής γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο Τελ Αβίβ, όπου πήρε τη Maccabi από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη επί της Real με 86-84 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague, την πρώτη για τους Ισραηλινούς στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων έπειτα από 6 σερί ήττες.

Ο Dorsey έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην EuroLeague, σπάζοντας τα ατομικά ρεκόρ σε πόντους (30) και index rating (36) σε 27’15”, την ώρα που μόνο ο Othello Hunter είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11) από πλευράς Maccabi (10-11).

Ο Trey Thompkins (20 πόντοι), ο Walter Tavares (15 πόντοι) και ο Alberto Abalde (13 πόντοι, 7 ασίστ) οδήγησαν τη Real (13-8), που πήγε στο Ισραήλ χωρίς τους Sergio Llull, Rudy Fernandez και δεν εκμεταλλεύτηκε το σχεδόν αψεγάδιαστο πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο σκόραρε σε 14 από τις 16 επιθέσεις που εκδήλωσε.

Η ομάδα του Pablo Laso προηγήθηκε 2-11 στο 3’ και με 19-31 στο 9’, ωστόσο η Maccabi ισορρόπησε γρήγορα το ματς και στο 13’ προηγήθηκε για πρώτη φορά (35-33) χάρις σε ένα σερί 13-0. Κάπου εκεί το ματς έκανε restart στη Menora Mivtachim Arena και το πραγματικό ντέρμπι άρχισε.

Από το σημείο που η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε για πρώτη φορά (35-33), οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα 15 φορές, άλλες 10 ήταν ισόπαλες και καμία εκ των δύο δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη από τέσσερις πόντους!

Σε ένα τόσο “κλειστό” παιχνίδι ήταν μοιραίο ότι τη διαφορά θα την έκαναν οι λεπτομέρειες. Ένα σουτ, μία άμυνα, μία φάση. Ένας παίκτης. Συγκεκριμένα, ο Tyler Dorsey. Ο ομογενής γκαρντ πέτυχε όλα τα μεγάλα σουτ στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου του γκολ-φάουλ που “έσπασε” την ισοπαλία 34’’ πριν από τη λήξη (83-80) και του σουτ που έκανε το σκορ 85-82 με 11,1’’ να απομένουν.

Οι βολές του Deck στα 8’’ κράτησαν ζωντανή τη Real (85-84), η οποία υπέπεσε μάλιστα σε αντιαθλητικό φάουλ στην επόμενη φάση -φάουλ του Taylor στον Hunter πριν από την επαναφορά. Ο σέντερ της Maccabi έχασε πάντως και τις δύο βολές και στην επαναφορά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έστω και δύσκολα, έβαλε τη μπάλα στο γήπεδο.

Ο (αρνητικός σε όλο το ματς) Wilbekin κέρδισε φάουλ 7,1’’ πριν από το τέλος, έχασε την πρώτη βολή, έβαλε τη δεύτερη και στην τελευταία επίθεση ο Jaycee Carroll υπέπεσε σε παιδικό λάθος, χάνοντας την ευκαιρία να “κλέψει” το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-33, 45-46, 63-66, 86-84.

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ