Ο Ολυμπιακός και η Real θα αναμετρηθούν για 43η φορά στην ιστορία τους το βράδυ της Παρασκευής (18/12, 21:00) για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague και στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο δεύτερης σερί ήττας στο ΣΕΦ, ειδικά μετά την κάκιστη χθεσινή εμφάνιση κόντρα στη Valencia. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα…

«Πιστεύω πως πήραμε αρκετή ενέργεια μετά την ανάλυση που κάναμε τι έφτιαξε και χάσαμε από τη Βαλένθια και είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε αυτή την εμφάνιση πίσω μας. Θεωρώ πως τα πάντα περνούν από τα χέρια μας. Αυτό είναι το “κλειδί”. Εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας», τόνισε ο Shaquielle McKissic, στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε ενόψει του αυριανού αγώνα.

«Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά, καλύτερα στην άμυνα και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε το βήμα μπροστά, ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ και να εμφανιστούμε όπως πρέπει», συμπλήρωσε ο 1ος σκόρερ του Ολυμπιακού στην EuroLeague με 10 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του την παράδοση. Για την ακρίβεια, αυτό ισχύει για τον γηπεδούχο του συγκεκριμένου ζευγαριού, καθώς η έδρα έχει σπάσει μόνο τέσσερις φορές επί συνόλου 30 αναμετρήσεων στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, δηλαδή από το 2000 και ύστερα (ποσοστό 86,7%). Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ρεκόρ 11-2 στο ΣΕΦ κόντρα στους Μαδριλένους.