Η φετινή σεζόν σε Ρωσία και Ευρώπη θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει αφήσει γλυκόπικρη γεύση στους φίλους της Zenit,και αυτό καθώς η ομάδα τους μπήκε στην οχτάδα στο παρά πέντε και παρά το ντισαβαντάζ που είχε απέναντι στην πανίσχυρη Barcelona την κοίταξε στα μάτια και έφτασε μια ανάσα από το Final-4 χάνοντας εν τέλει την σειρά με 3-2.

Στην Ρωσία η ομάδα του coach Pasqual τερμάτισε πρώτη στην regular season με τον Καταλανό μάλιστα να κερδίζει και το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στην πρώτη του χρονιά εκεί όπως άλλωστε είχε κάνει και στην χώρα μας.Εκεί η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος αλλά εκεί σταμάτησε στο εμπόδιο της CSKA.

Ο ισχυρός άνδρας της Zenit Alexander Medvedev είναι πολύ αισιόδοξος παρόλα αυτά για το μέλλον της ομάδας του καθώς δήλωσε πως:«Νομίζω ότι όλοι οι οπαδοί της Ζενίτ μπορούν να είναι περήφανοι για την ομάδα. Στα αποδυτήρια άκουσα τον προπονητή να λέει ότι είναι περήφανος για την ομάδα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Ναι, δυστυχώς, στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ είχαμε δύο κορυφαίους παίκτες που ήταν τραυματίες, αλλά η ομάδα αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή και αυτό υποδηλώνει ότι το μπάσκετ της Ζενίτ έχει ένα λαμπρό μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.