O Mike James είναι ξανά στο μάτι του κυκλώνα μετά τη νέα κόντρα του με τον Δημήτρη Ιτούδη. «Καμία έκπληξη», θα πουν κάποιοι. Το σίριαλ αυτό το έχει ξαναδεί ο Αμερικανός. Ο Mike James έχει ξαναπρωταγωνιστήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν με άλλους συμπρωταγωνιστές σε αυτό το ατέλειωτο σίριαλ, που έχει ως κεντρικό θέμα τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και σίγουρα έχει ως τίτλο το: «Άγγελος και διάβολος μαζί»!

Το Basketblog θυμάται κάποιες από τις μεγάλες κόντρες του Αμερικανού.

Ο Mike James είναι ένας παίκτης με τεράστιο μπασκετικό ταλέντο. Είναι και ένας άνθρωπος που όποιος τον έχει γνωρίσει εκτός παρκέ, μόνο καλά λόγια μπορεί να πει. Μα μέσα στα παρκέ είναι… αλλιώς. Εκεί είναι ένας παίκτης που δεν σηκώνει πολλά κι άμα θεωρήσει ότι αδικείται, παίρνει ανάποδες και οι εκρήξεις του δίνουν και παίρνουν και είναι πολυσυζητημένες.

Οι γροθιές στο γυάλινο παραβάν στον Παναθηναϊκό και ο τραυματισμός

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Αμερικανός έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Εκεί πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο που θύμισε ταινία τρόμου. Ο James φέρεται να ήρθε σε κόντρα με τον τότε προπονητή του τριφυλλιού, τον Αργύρη Πεδουλάκη, που είναι γνωστό ότι δεν σηκώνει πολλά.

Ο Αμερικανός έκανε του κεφαλιού του σε μια προπόνηση. Άλλα του έλεγε ο Πεδουλάκης, άλλα έκανε εκείνος. Ο Πεδουλάκης… τρελάθηκε. Του έριξε κόκκινη κάρτα και του είπε να φύγει από την προπόνηση και να πάει στα αποδυτήρια.

Ο James δεν είδε με καλό μάτι την… αποβολή του και έγινε πύραυλος! Βγήκε εκτός εαυτού.

Ξέσπασε την οργή του σε ένα γυάλινο παραβάν που ήταν στο γήπεδοκοντά στον πάγκο. Έριξε μια γροθιά εκεί, για να ξεθυμάνει! Εκεί, όμως, έγινε το κακό.

Το παραβάν έσπασε και τα γυαλιά έκοψαν το χέρι του παίκτη! Η ζημιά ήταν μεγάλη! Έκανε επέμβαση και έμεινε κσχεδόν 2μήνες εκτός δράσης!

H κόντρα με τον Μάντζαρη

Τον Οκτώβριο του 2018 ο James έχει φύγει πια από τον Παναθηναϊκό. Παίζει πλέον στην Armani. Η τότε ομάδα του, έρχεται να παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε… ανοιχτές παρτίδες με τον Ολυμπιακό. Είχε  κάνει πολλές ζημιές στον Ολυμπιακό στα «αιώνια ντέρμπι» και έτσι ο κόσμος τον υποδέχεται με… γαλλικά στο ΣΕΦ.

Μετά το ματς έρχεται σε κόντρα με τον τότε παίκτη των «ερυθρόλευκων» Βαγγέλη Μάντζαρη. Γίνεται ένας μικρός χαμός στο παρκέ. Στην κοκορομαχία μπλέκονται κι άλλοι παίκτες.

Το επεισόδιο με τους αστυνομικούς

Τον Ιανουάριο του 2019 γίνεται πρώτο θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ. Αφορμή ένα επεισόδιο που είχε με αστυνομικούς. Όλα έγιναν στο Μιλάνο.

Αστυνομικοί τον σταματάνε στον δρόμο. Είναι μαζί με ένα φίλο του. Ο Αμερικανός παίκτης αρνείται να υπακούσει. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά τους είναι ρατσιστική!

Ο παίκτης πως οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ήταν… ευγενικοί μαζί του, αλλά του έβγαλαν και όπλα και τελικά ηρέμησαν όταν κατάλαβαν ότι είναι παίκτης της Armani!

Η Αστυνομία του Μιλάνου διαψεύδει ότι βγήκαν όπλα.

Οι κόντρες με τον Ιτούδη

Στην CSKA έχει γίνει πολλές φορές από δυο χωριά με τον Δημήτρη Ιτούδη. Στις 12/11/2020 οι Μοσχοβίτες ανακοινώνουν ότι ο James είναι εκτός της αποστολής από το ματς με την Baskonia, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Στις 22/1/2021 τσακώνεται με τον Ιτούδη μετά το ματς με την Fenerbahce και μένει εκτός αποστολής για το ματς με την Alba (27/1).

Στις 27/3/2021 Ιτούδης και James διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στο ματς με την Unics Kazan στην VTB League και σήμερα 29/3 οι Μοσχοβίτες και ο Ιτούδης ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα μείνει εκτός των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

 

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

 

 

TO ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΟΥΔΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ UNICS