Καλεσμένος του Joe Arlauckas «The Crossover» ήταν καλεσμένος ο Mike James, με τον σούπερ σταρ της Monaco να σχολιάζει προφανώς τη σειρά της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για την EuroLeague, ενώ παράλληλα δε δίστασε να μιλήσει και για την πορεία του στον Παναθηναϊκό αλλά και για τη σχέση του με τον Δημήτρη Ιτούδη και τους λόγους για τους οποίους είχε αποχωρήσει από την CSKA Moscow.  

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

Για τη σειρά με τον Ολυμπιακό και τον δρόμο προς το Final Four του Βελιγραδίου: «Έχουμε επιλογές ως ομάδα. Αυτό που νιώθω στον μεγαλύτερο βαθμό όταν παίζω κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σεβασμός. Όσο και αν ήμουν αντίπαλός τους όλα αυτά τα χρόνια, παίζουν το μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Παίζουν σκληρά ως ομάδα και είναι καλοί. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι αυτούς.Πιθανότατα θα έχει μέλλον η σειρά. Παίζουν καλά. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα».

Για την πρώτη του εμπειρία στον Παναθηναϊκό και τα ντέρμπι αιωνίων: «Τα ντέρμπι αιωνίων ήταν πάντα ιδιαίτερα. Στο πρώτο μου ντέρμπι δεν έπαιξα. Όταν επιστρέψαμε στις προπονήσεις μετά από ντέρμπι υπήρχε κόσμος και φώναζαν και εγώ προσπαθούσα να μπω στο αμάξι μου. ‘Δεν έπαιξα αφήστε με να μπω στο αμάξι μου’, έλεγα. Κάπως έτσι ήταν η πρώτη μου εμπειρία. Οι φαν το αγαπούν αυτό το ματς. Νιώθουν μεγάλη περηφάνια».

Για την ΤΣΣΚΑ και τη σχέση με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Η κατάσταση δεν πήγε καλά. Με τον Δημήτρη Ιτούδη είχαμε πολύ καλή σχέση, όμως στην πορεία αυτή χάλασε καθώς μπήκε στη μέση η σχέση παίκτη – προπονητή. Υπήρχε επικοινωνία μεταξύ μας, απλά η σχέση μας τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε καθώς εκείνος πήρε μία απόφαση με τον ρόλο του προπονητή ενώ εγώ πίστευα και ήθελα να πάρει την απόφαση με τον ρόλο του φίλου.

Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Ναι θα μπορούσα να είχα κάνει κάποια πράγματα αλλιώς αλλά δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα. Μερικές φορές κάποια πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις σχεδιάσει.

Στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι business και έπρεπε να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Στο συναισθηματικό κομμάτι δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν με ένοιαζαν πολλά πράγματα με όσα συνέβησαν στη ζωή μου, ούτε το μπάσκετ. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ αλλά δεν πήγε καλά, ήμουν κακός. Ίσως επειδή παίζω καλό μπάσκετ κανείς δεν το κατάλαβε, αλλά ήταν περίεργη φάση στην ζωή μου. Πολλά πράγματα μαζεμένα».

Για την πορεία του στο μπασκέτ και τον δρόμο προς την κορυφή: «Είναι όλα, καλά και κακά, μέρος της διαδρομής αυτής. Μερικοί τα βρήκαν πιο εύκολα και ίσως δεν εκτιμάνε τόσο πολύ όταν φτάνουν στην κορυφή. Εγώ θεωρώ εκτιμώ το κάθε τι. Μόνο και μόνο η δουλειά που ρίχνω στο παρκέ και το πόσο αγαπώ το άθλημα, αυτό νομίζω τα δείχνει όλα.

Για να είσαι στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να έχεις και λίγο ύφος. Αν δεν το έχεις θεωρώ πως δεν θα φτάσεις το σημείο που θες στο μπάσκετ, ή και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα».

Για τον ρόλο που έπαιξαν οι ομάδες στις οποίες που έχει αγωνιστεί στην εξέλιξη της καριέρας του: «Δεν νομίζω πως αν δεν είχα περάσει από όλα αυτά τα στάδια στην καριέρα μου θα έπαιζα επαγγελματικά μπάσκετ για πολύ καιρό. Σε κάθε στάδιο της καριέρας μου ήμουν σκεπτικός αν θα πρέπει να πάω στο επόμενο. 

Πολλοί παίκτες θέλουν απλά να είναι οι καλοί, δεν λένε αυτά που σκέφτονται πολλές φορές. Εγώ απλά είμαι ο κακός. Είμαι ο κακός της υπόθεσης, όπως στις ταινίες. Τον συμπαθείς αλλά παραμένει ο κακός».