Μετά και τις απειλές που δέχθηκε έπειτα και από τα δημοσιεύματα που έφερναν πολύ κοντά στην Partizan, o Nikola Mirotic πήρε την απόφαση όχι μόνο να μη συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Zeljko Obradovic αλλά και σε καμία εκ των μεγάλων της Σερβίας (ούτε στον Ερυθρό Αστέρα δηλαδή) τονίζοντας πως ο επόμενος σύλλογός του θα είναι εκτός της χώρας.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Προς όλους,

Έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου στο να βρω την αλήθεια και να έχω μια δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλους και όλα. Όπως επίσης έχω δώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στο μπάσκετ, προσπαθώντας να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και πάντα να παίζω ως μέλος της ομάδας. Πράγματι, το μπάσκετ έγινε μέρος της ζωής μου ως παιχνίδι, ως επιθυμία να βελτιώνομαι και να ξεπερνώ τον εαυτό μου. Το ένα επηρεάζει το άλλο, η μπασκετική εξέλιξη επηρεάζει και την εξέλιξή αλλά και την ωρίμασή μου ως προσωπικότητα. Θέλω να συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο. Θέλω να παίζω μπάσκετ και ανυπομονώ για το παιχνίδι. Επίσης, θέλω η οικογένειά μου να μοιράζεται τη χαρά μου.

Ωστόσο, διαφορετικές πληροφορίες σε σχέση με εμένα και τη συνέχεια της καριέρας μου έχουν βγει τις τελευταίες εβδομάδες. Κόντρα σε κάθε θέληση και επιθυμία μου, χωρίς τη γνώση μου και σίγουρα μακριά από την αλήθεια έχουν γραφτεί πράγματα. Κάποια από αυτά είναι εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων ή του Τύπου και όλο αυτό έχει στρέψει την προσοχή σε εμάς. Η οικογένειά μου δεν το θέλει αυτό.

Όταν γράφτηκε ως πληροφορία ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Παρτιζάν και το έμαθε αυτό το κοινό, ξεκίνησαν οι απειλές και προσβολές, που με εξέπληξαν. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να χωρίζει τους υπόλοιπους, πόσω μάλλον για τα χρώματα μιας ομάδας. Αποφάσισα να μην είμαι μέλος μιας τέτοιας ατμόσφαιρας γιατί δεν θέλω να εκθέσω την οικογένειά μου σε μελλοντικές συνέπειες.

Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να τονίσω πως καμία απειλή δεν ήρθε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίον είχα πάντα μια αξιοσέβαστη επικοινωνία. Επίσης, θέλω να πω ότι αγνόησα το οικονομικό κομμάτι, όπως και τις προτιμήσεις μου για να παίξω σε μια χώρα που αγαπάω τόσο πολύ. Όμως, τα πράγματα πήγαν προς την λάθος κατεύθυνση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παρτιζάν για την εμπιστοσύνη και τη θέλησή της να με κάνει κομμάτι της ομάδας της. Όμως, πήραν την απόφαση που είναι καλύτερη για την οικογένειά μου και εμένα και αυτή είναι να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Σερβίας».