Μετά το τέλος μίας ιστορικής χρονιάς για τη Monaco (έστω κι αν δεν συνοδεύτηκε από έναν τίτλο), η ανανέωση του Sasa Obradovic ήταν μάλλον η πιο δίκαιη εξέλιξη. Ο Σέρβος προπονητής υπέγραψε λοιπόν νέο τριετές συμβόλαιο στους Μονεγάσκους, με την ελπίδα να τους οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τη σεζόν 2022-23.

Ο 53χρονος Obradovic ανέλαβε τη Monaco το Δεκέμβριο του 2021 και την οδήγησε στα Playoffs της EuroLeague, όπου έβγαλε… το λάδι στον Ολυμπιακό, μέχρι να την υποτάξει με 3-2 νίκες, παίρνοντας το “εισιτήριο” για το Final Four του Βελιγραδίου. Στο 5ο παιχνίδι κρίθηκε επίσης και ο τίτλος στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου η Monaco τον έχασε κι εκεί από τη Villeurbanne, παρότι προηγήθηκε με 2-1.

«Οι απαιτήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες από την προηγούμενη χρονιά και δεν πρέπει το κρύψουμε. Αντιθέτως, θέλουμε να κατακτήσουμε το γαλλικό πρωτάθλημα, είναι σημαντικό για το σύλλογο, για τους φιλάθλους μας. Επίσης, θα πρέπει να καθιερωθούμε ακόμα ψηλότερα στην EuroLeague», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο Obradovic.