Σε ένα δραματικό παιχνίδι, στο οποίο οι επιθέσεις έκαναν την διαφορά κι έγιναν αρκετά λάθη, η Real τελικά ήταν αυτή που κατάφερε να αποδράσει με ένα τεράστιο διπλό από το “Πριγκιπάτο” (91-95), το οποίο την ανεβάζει στο 16-7 και την κρατά στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον αντίποδα οι Μονεγάσκοι έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία να ντουμπλάρουν τις νίκες απέναντι και στην “Βασίλισσα”, αλλά δεν τα κατάφεραν κι υποχώρησαν στο 14-9, με συνέπεια να εξακολουθούν να μάχονται για την τετράδα. Για τους νικητές απίστευτος ήταν ο Hezonja με 30 πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Musa και Deck με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Στον αντίποδα για το σύνολο του Obradovic ξεχώρισε η τριπλέτα James – Okobo – Diallo με 23,16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Oι άμυνες ήταν πολύ σκληρές κι η αναμέτρηση ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά της, με τους Ισπανούς να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα τριών πόντων (6-9), το οποίο διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (20-24). Το ματς παρέμενε κλειστό καθ’ όλη την διάρκειά του, με τους δύο μονομάχους να είναι ισόπαλοι (43-43). Τελικά το συγκρότημα του Mateo οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με ένα ισχνό προβάδισμα της τάξης των τεσσάρων πόντων (46-50), χάρις και στην τρομερή εμφάνιση του Hezonja, που μετρούσε ήδη 20 πόντους. Oι γηπεδούχοι βελτίωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αμυντική τους λειτουργία και προσπέρασαν μετά από ώρα (54-51), ενώ ξέφυγαν και με επτά (58-51).

Παρόλα αυτά οι Μαδρίλενοι έβγαλαν σφυγμό κι αντίδραση σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα και κατάφεραν να πάνε στην τελική ευθεία του αγώνα όντας μόλις έναν πόντο πίσω (71-70). Οι εναλλαγές και ισοπαλίες ήταν συνεχείς, δείγμα της κρισιμότητας του παιχνιδιού (80-80), ωστόσο η Real έκανε ένα μικρό ξέσπασμα, το οποίο της έδωσε ένα ικανοποιητικό “μαξιλαράκι” δύο κατοχών (82-87). Μάλιστα αυτή η απόσταση διατηρήθηκε (85-90), χάρις σε ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο του Hezonja στο 1:55 πριν τη ολοκλήρωση του αγώνα. Στα επόμενα δευτερόλεπτα ο Κροάτης υπέπεσε σε ένα μοιραίο λάθος, αφού έχασε την μπάλα κι έκανε φάουλ, αλλά ο Blossongame δεν ξετύλιξε το δώρο και ευστόχησε μόλις σε μία βολή (88-91). Παρά το γεγονός αυτό οι Μονεγάσκοι έμειναν ζωντανοί, αφού έβγαλαν την άμυνα, χάρις και στην βοήθεια των διαιτητών (δεν σφύριξαν αλλεπάλληλα φάουλ στον Tavares), εντούτοις ο James έκανε ένα τραγικό σφάλμα και η μπάλα επέστρεψε σε ισπανικά χέρια. O Llull ευστόχησε σε 1/2 βολές (88-92), με τον Hall να διαμορφώνει το 90-92 στα 8” και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο Tavares αστόχησε και αυτός από την γραμμή της φιλανθρωπίας (1/2 βολές), ο Hall τον μιμήθηκε και τα πάντα τελείωσαν με τις 2/2 βολές του σεληνιασμένου σήμερα Hezonja (91-95).

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 46-50, 71-70, 91-95

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ