O Ντέβιν Σμιθ, της Μακάμπι Τελ Αβίβ επιλέχθηκε από την Ευρωλίγκα ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για το μήνα Μάρτιο. Η ομάδα του Ισραήλ είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης το τελευταίο διάστημα, έχοντας κάνει έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο στο Top-16, με τον Ντέβιν Σμιθ να είναι η βασικότερη αιτία γι αυτό. Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός το Μάρτιο, όντας μέσα στην πρώτη δεκάδα στις περισσότερες κατηγορίες, όπως στη συνολική αξιολόγηση, σε ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, στα ριμπάουντ, στα κλεψίματα και στα κοψίματα.

Ο γκαρντ της Μακάμπι, είναι πολυτιμότερος, όμως, για πολλούς λόγους κι όχι μόνο βάσει στατιστικών. Στο να αναδειχθεί σε MVP σημαντικό ρόλο έπαιξε κι η ηγετική του ικανότητα στο παιχνίδι της ομάδας του Μπλατ, τα πολύ μεγάλα παιχνίδια που έκανε, αλλά και τα καθοριστικότατα καλάθια του, που έκριναν την έκβαση των αγώνων, με το τρίποντο από τα 8 μέτρα σε νεκρό χρόνο στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει ως η κορυφαία του στιγμή.

Τα κατορθώματά του, στις 4 νίκες, που πέτυχε η Μακάμπι Τελ Αβίβ αυτό το μήνα, είναι πολλά. Ξεκινώντας από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Αμερικανός πέτυχε 4 καθοριστικότατα τρίποντα για την εξέλιξη του αγώνα φέρνοντας το πολύτιμό διπλό σε μία δύσκολη έδρα.  Στη συνέχεια απέναντι στη Χίμκι, όπου είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 80-79, σε έναν αγώνα, που αν έχαναν οι γηπεδούχοι έμεναν έξω.

Τρίτο παιχνίδι ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, όπου πέρα από την εξαιρετική του εμφάνιση, που έδωσε προβάδισμα 18 πόντων στη Μακάμπι στο πρώτο μέρος, πέτυχε και το καθοριστικότατο τρίποντο από τα 8 μέτρα (στο 1’:36’’), όταν οι γηπεδούχοι είχαν πλησιάσει στους 3 πόντους και το γήπεδο… κόχλαζε! Για να κλείσει τις καλές εμφανίσεις του στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπεσίκτας, όπου σημείωσε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα κι ένα μπλοκ σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής.

Για το μήνα Μάρτη, ο Ντέβιν Σμιθ ήταν δεύτερος στα κλεψίματα (2), έκτος στα εύστοχα τρίποντα (10) και στο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (58,2%), όγδοος στο σκοράρισμα (15,3) και στα ριμπάουντ (5,3) και δέκατος στα κοψίματα (1). Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ κι αν μη τι άλλο η βελτίωσή του πρώην παίκτη του Πανελληνίου είναι θεαματική, ανεβάζοντας κατά πολύ την απόδοσή του και μαζί την… αξία του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο!