Για να λέμε όλη την αλήθεια. Τα φάουλ που έδωσαν σε βάρος του Ολυμπιακού στο τέλος του ματς με την Barcelona οι Damir Javor, Milivoje Jovcic και Tomasz Trawcki ήταν τα περισσότερα «καθαρά». Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να φωνάζει για την διαιτησία των 3 αυτών κυρίων στο ματς με την Barcelona.

Οι αριθμοί στην περίπτωσή του λένε την αλήθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρεώθηκαν με 5 φάουλ και 1 τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα (ήταν η 2η και αποβλήθηκε) στα τελευταία 3΄.25΄. Στο ίδιο διάστημα η Bercelona χρεώθηκε μόλις με 1 φάουλ (στον Higgins στα 2΄.52΄΄ πριν την λήξη)! Θέλετε κι άλλους… παράξενους αριθμούς… Το σκορ στο τελευταίο 10λεπτο ήταν 8 φάουλ και 2 τεχνικές ποινές (αμφότερες στον Μπαρτζώκα) σε βάρος του Ολυμπιακού, έναντι 3 μόλις φάουλ στους Καταλανούς!

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Η Barcelona δεν έπαιζε άμυνα στο τελευταίο 10λεπτο ή έπαιζε την ιδανική άμυνα χωρίς να κάνει φάουλ; Οι Καταλανοί είναι πλέον μια ομάδα που δεν παίζει «σοφτ» όπως παλιά. Ρίχνει πια πολύ ξύλο στην άμυνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήταν συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού. Η Barcelona έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα πάνω από τα όρια του φάουλ. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Είπαμε ότι τα φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές στο τέλος σε βάρος του Ολυμπιακού ήταν τα περισσότερα πεντακάθαρα.

Την ίδια άμυνα, όμως, όπως είπαμε έπαιζε και η Barcelona. Πως δεν έκανε πάνω από 3 φάουλ σε όλο το δεκάλεπτο και πως είχε μόλις 1 φάουλ στα τελευταία 3΄.25΄΄ όταν το ξύλο έπεφτε βροχή;

H διαιτησία έχει γίνει πια «καρκίνωμα» στην Euroleague. Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Ομάδες ευνοούνται, ομάδες σφάζονται στο πόδι, ομάδες είναι μόνιμα στο απυρόβλητο.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι υπάρχον δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ρωτήστε και τον Παναθηναϊκό, που το έχει υποστεί αυτό στο πετσί του χρόνια τώρα.

Το χειρότερο όλων είναι όμως, ότι η διοργάνωση δεν στέλνει σπίτι του κανέναν διαιτητή. Κι ας έχουν κάνει όργια. Η στάση αυτή, βέβαια, δείχνει πολλά…