Ένα φιλόδοξο project που ετοιμάζει η Euroleague με την δημιουργία ομάδας στο Λονδίνο που θα παίζει φυσικά στην διοργάνωση, φαίνεται να έχει ως κεντρικό πρόσωπο και μεγάλο στόχο τον Zeljko Obradovic. Κι αν προχωρήσει αυτό το πλάνο, που φαίνεται ότι δεν έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, ίσως να οδηγήσει τον Obradovic στο να πει «αντίο» στην Fenerbahce και να τον κάνει να μετακομίσει στη νέα ομάδα που θα φτιαχτεί στην αγγλική πρωτεύουσα. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει «ντόμινο» σε κάποιες θέσεις προπονητών των ομάδων της Euroleague.

Το project αυτό το έχει βάλει μπροστά ο Jordi Bertomeu. Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague επιθυμεί την…επέκταση της διοργάνωσης στην Μεγάλη Βρετανία. Πως θα γίνει αυτό; Με την δημιουργία φυσικά μιας ομάδας στην χώρα.

Ο Καταλανός έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες επαφές. Θα ήθελε επίσης η νέα ομάδα να έχει σχέση και με το ποδόσφαιρο. Η επιθυμία του αυτή είχε φανεί ότι είχε… ανακατευτεί στο project της Bayern. Οι Βαυαροί έφτιαξαν και μπασκετική ομάδα. Το πλάνο αυτό, βέβαια, δεν έφερε τα αποτελέσματα που επεδίωκε ο Bertomeu, καθώς η Bayern έχει μείνει στη μετριότητα.

Ο Καταλανός, όμως, δεν το έβαλε κάτω και ετοιμάζεται να στήσει ένα τέτοιο μεγάλο σχέδιο και στο Λονδίνο. Δεν ξέρουμε αν πίσω από τη νέα ομάδα θα υπάρχει κάποιος από τος μεγάλους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Ξέρουμε όμως, ότι επιθυμία του ισχυρού άνδρα της Euroleague είναι να φτιαχτεί με μεγάλη και εύπορη μπασκετική ομάδα στην Αγγλία με έδρα το Λονδίνο, την οποία θα βάλει φυσικά να παίξει στην διοργάνωση.

Το θέμα είναι ότι το σχέδιο αυτό θα έχει ως επίκεντρο τον κορυφαίο εν ενεργεία προπονητή της Euroleague, τον Zeljko Obradovic!

Το θέμα έρθει στην δημοσιότητα τα Χριστούγεννα από Σέρβικο ΜΜΕ. Τότε ουδείς δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Ίσως να μην το πίστεψαν, Να όμως, που όλα δείχνουν ότι εκείνο το θέμα ήταν αληθινό. Και μάλιστα το project φαίνεται να προχωρά και να έχει ως χρονικό ορίζοντα μάλλον την σεζόν 2021-22, καθώς δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί στη νέα σεζόν.

Ο Zeljko Obradovic είναι όπως είπαμε ο προπονητής που θέλει ο Bertomeu να αναλάβει τα ηνία της νέας ομάδας.

Αυτό φαίνεται να τον οδηγεί στην έξοδο από την Fenerbahce. Αρχικά είχε φανεί ότι ο Σέρβος θα φύγει. Μετά διέρρευσε ότι ο πρόεδρος των Τούρκων Ali Koc, του έδωσε τις εγγυήσεις που χρειαζόταν για να μείνει και έτσι όλα έδειχναν ότι δεν θα αποχωρήσει.

Τελευταία, όμως, και υπό το πρίσμα της δημιουργίας της νέας ομάδας στο Λονδίνο, τα δεδομένα ίσως να αλλάξουν.

To όλο story μοιάζει με εκείνο του καλοκαιριού του 2012 όταν ο Σέρβος αποφάσισε να πει «αντίο» στον Παναθηναϊκό. Όχι, βέβαια σε όλα.

Ο Ζοτς όπως και το δεξί του χέρι, ο GM των Τούρκων, Mauricio Gerardini έχουν αρκετά παράπονα από την συμπεριφορά του προέδρου, Ali Koc που είναι… εξαφανισμένος και δεν τον βλέπουν τόσο συχνά. Και φυσικά η ομάδα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα και έχει πολλά οικονομικά ζητήματα να λύσει.

Η διοίκηση της Fener αισιοδοξεί ότι θα κρατήσει τον Σέρβο, αλλά αυτό φαίνεται να είναι πια πολύ δύσκολο για πολλούς λόγους και φυσικά λόγω του… Λονδίνου.

Το «ντόμινο» και η Barcelona που βλέπει Ιτούδη

Η πιθανή μετακόμιση του Zeljko Obradovic από την Fener θα προκαλέσει «ντόμινο» στις θέσεις των προπονητών της Euroleague. Αν αποχωρήσει ο Σέρβος από την Fener, τότε δεν  οι Τούρκοι ίσως βάλουν πλώρη για τον Sarunas Jasikevicius.

Ο Saras, πάντως, δείχνει να προτιμά την Barcelona. Φαίνεται όμως, ότι ο Λιθουανός δεν είναι ο πρώτος στόχος των Καταλανών. Έλληνα έχουν στο μάτι. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας κόουτς έχει, βέβαια, δυο χρόνια ακξόμα συμβόλαιο με τη CSKA.