Σε ένα remake του περυσινού τελικού στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέναντι στην Real Madrid, αλλά πλήρωσε την αστοχία του σε κρίσιμες φάσεις της αναμέτρησης και με αυτόν τον τρόπο γνώρισε την ήττα με 71-77. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα και υποχώρησαν στο 6-6, την ώρα που οι “Μερένγκες” επέστρεψαν στις επιτυχίες και ανέβηκαν στο 11-1. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Musa (23 πόντοι) και Hezonja (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Walkup με 17 πόντους και τέσσερις ασίστ.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές στην επίθεση, με τους Tavares και N’ Diaye να κάνουν την διαφορά για την “Βασίλισσα”, που είχε ισχνό πλεονέκτημα (4-6). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να βρει καλύτερο επιθετικό ρυθμό και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (10-10),  εντούτοις οι συνεργασίες των Campazzo και Tavares πλήγωναν σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδος και με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Mateo έφτασαν στο +7 (12-19). Κάπου εκεί, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πήρε το όπλο του και με πέντε διαδοχικούς του πόντους οι “ερυθρόλευκοι” πλησίασαν στην μία κατοχή (17-19), αλλά οι Καστιγιάνοι εξακολουθούσαν να σκοράρουν με μεγάλη συχνότητα από μέση απόσταση και ως εκ τούτου πήραν αέρα έξι πόντων (17-23) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 (19-23).

Οι Πειραιώτες προσέγγιζαν πιο εύκολα το καλάθι με την απουσία του Tavares, όμως μερικά ανεπιτυχή τους τελειώματα έδιναν το δικαίωμα στους Ισπανούς να διατηρούν αυτό το +4 (21-25). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε το χέρι του μετά το αρχικό 1/9 και με δύο τρίποντα των McKissic και Walkup έφερε το παιχνίδι στον πόντο (27-28), όμως οι Hezonja και Deck έδιναν λύσεις για την Real Madrid, που ανέκτησε το +6 (27-33). Για ακόμη μία φορά μέσα στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός “κόλλησε” στο μπροστά μέρος του παρκέ και οι “Μερένγκες” προηγήθηκαν για πρώτη φορά με οκτώ (29-37), όμως η ελληνική ομάδα ανέβασε στροφές και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με την μικρότερη δυνατή ζημιά (36-37).

O Μusa εκκίνησε πολύ καυτός το δεύτερο ημίχρονο και με πέντε διαδοχικούς του πόντους, η αρμάδα του Mateo πήρε απόσταση δύο κατοχών (38-42), όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι στον πόντο (41-42). Μάλιστα οι νταμπλούχοι Ελλάδος εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο πιεστικοί στα μετόπισθεν και σε συνδυασμό με την ικανοποιητική τους επιθετική λειτουργία μπήκαν σε θέση οδηγού μετά από πολλή ώρα (46-45). Η αστοχία στις βολές και ο σεληνιασμένος Musa έδωσαν εκ νέου την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (49-53), την ώρα που  ξέφυγαν ακόμη και με επτά (52-59) και τελικά πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +4 (57-61).

Οι δύο ομάδες “έβλεπαν” βαρέλι το καλάθι στις αρχές της τέταρτης περιόδου και με αυτόν τον τρόπο οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να προσπεράσουν στο σκορ (65-64). Οι Hezonja και Deck συνέχιζαν να κάνουν την διαφορά για την ομάδα τους, η οποία ξέφυγε με τέσσερις (65-69), ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδος έβγαλαν και πάλι σφυγμό και έκαναν το ματς ντέρμπι (68-69). Σε εκείνο το σημείο η επίθεση των “ερυθρολεύκων” κόλλησε για τα καλά, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να ξεφεύγουν με επτά (68-75). Ο Walkup ευστόχησε σε τρίποντο στα 58”, έγραψε το 71-75 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του, αλλά ο Canaan αστόχησε στην επόμενη φάση και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-61, 71-77

Δείτε τα στατιστικά εδώ