Ο παίκτης της Zenit, Kevin Pangos ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο νέο «The Crossover» του Joe Arlauckas. Ο Καναδός γκαρντ μίλησε για πολλά. Ανάμεσά τους ήταν και η τρομερή πορεία της τέως ομάδας του, της Zalgiris, στην Euroleague την σεζόν 2017-18 όπου οι Λιθουανοί είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ.

Ο παίκτης της Zenit St. Petersburg, Kevin Pangos είπε ανάμεσα στα άλλα στο νέο «The Crossover» του Joe Arlauckas στην Euroleague:

Για την θητεία στο Πανεπιστήμιο Gonzaga όπου μάλιστα… συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο κοινό του Κολεγίου με 33 πόντους μολις στο δεύτερο παιχνίδι του με την ομάδα στο NCAA: «Ήταν μια πραγματική, αλλαγή ζωής. Μετά από εκείνο το ματς με τους 33 πόντους, κάτι παρόμοιο δεν μου ξανασυνέβη. Ξαφνικά όμως, με εκείνο το ματς όλοι όσοι ήταν σχετικοί με την μπασκετική κουλτούρα του  Gonzaga άρχισαν να με αναγνωρίζουν».

Για την θητεία του στην Zalgiris υπό τις οδηγίες του Saras Jasikeviciusκαι την τρομερή πορεία της σεζόν 2017-18, όπου οι Λιθουανοί απέκλεισαν με σκορ 3-1 τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και μάλιστα με ντεζαβαντάζ έδρας: «Παίξαμε τα δυο πρώτα ματς στον ΣΕΦ. Πήραμε το πρώτο, χάσαμε το δεύτερο και γυρίσαμε να παίξουμε την σειρά στην Λιθουανία. Όταν επιστρέψαμε εκεί στο γήπεδο γινόταν το αδιαχώρητο για τα ματς αυτά με τον Ολυμπιακό. Όλοι ήταν ντυμένοι στα πράσινα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε καμία πιθανότητα να χάσουμε αυτούς τους αγώνες με την ενέργεια που υπήρχε. Θυμάμαιότιόλοιήτανεκστασιασμένοι

Για την αποτυχία του στην Barcelona, όπου δεν μπόρεσε να δείξει καλό εαυτό του εξαιτίας ενός τραυματισμού σε δάχτυλο του ποδιού, που τον άφησε «εκτός» σχεδόν σε όλη με την δεύτερη σεζόν του με τους Καταλανούς: «Δεν θέλω κανείς να μου κολλήσει την φανέλα του «σοφτ». Στην οικογένειά μας πάντα είχαμε ως αρχή το: «Δούλευε σκληρά». Πάντα έτσι ήταν. Τότε στην Barcelona δεν ήθελα να υπήρχαν άνθρωποι που θα αμφισβητούσαν την σκληρότητά μου και την επιθυμία μου  να παίξω. Αυτό με… σκότωνε.  Το μόνο που μπορούσα να κάνω τότε για να υπερασπιστώ τον εαυτό του, ήταν να λέω: «Αυτό δεν είναι  αλήθεια. Δεν μπορώ να βγω εκεί έξω και να παίξω εξαιτίας του τραυματισμού μου. Εκείνη η περίοδος ήταν  δύσκολη ψυχολογικά».

Για την θητεία του στην Zenit και την σπουδαία κούρσα που κάνει η ρωσική ομάδα για την πρόκριση στα πλέι οφ: «Είναι εκπληκτικό. Έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι η πορεία μας είναι αυτό που οι αθλητές και οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι θέλουν. Ολοι αυτό θέλουν. Το ανταγωνιστικό μπάσκετ. Όταν βλέπει κανείς αυτό που κάνουμε, είναι εξιταριστικό».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο KEVIN PANGOS ΣΤΟ «THE CROSSOVER» TOY JOE ARLAUCKAS