Ο ιδιοκτήτης της Villeurbanne και “θρύλος” τόσο των San Antonio Spurs, αλλά και γενικότερα του Γαλλικού μπάσκετ Τοny Parker μίλησε στην “L’ Equipe” για την κατάσταση που επικρατεί με την έξαρση του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε μάλιστα και για το γεγονός πως υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει ξανά η σεζόν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτό της Euroleague.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Tony Parker:

«Η πιο έξυπνη λύση θα ήταν να ακυρωθεί άμεσα η σεζόν, χωρίς να υπάρξει πρωταθλητής ή ομάδες να υποβιβαστούν στην β’ κατηγορία. Έτσι θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα την επόμενη σεζόν. Δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει πάλι η σεζόν και περιμένουμε την απόφαση της λίγκας».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Euroleague, o ιδιοκτήτης της Villeurbanne τόνισε:

«Εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και αυτό διότι εξαρτάται από πολλές χώρες με διαφορετικούς κανόνες προστασίας και υγείας». Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; «Αν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ,τότε και η σεζόν στη Γαλλία πρέπει να ακυρωθεί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν βλέπω τον λόγο να παίζουμε μπάσκετ από τη στιγμή που θα έχει ακυρωθεί ή αναβληθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός».