Ο προπονητής της Zenit, Xavi Pasqual μίλησε για την αυριανή (5/11, 19:00) μάχη με τον Ολυμπιακό στην Αγία Πετρούπολη και στάθηκε στην… απραξία της ομάδας του, εξαιτίας του κορονοϊού. Ο Καταλανός τόνισε ότι η Zenit είναι έτοιμη πνευματικά για το παιχνίδι, αλλά ακόμα προσπαθεί να συνέλθει σωματικά μετά την απραξία, λόγω του κορονοϊού.

Η Zenit είχε παίξει δυο ματς στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague με Efes εκτός στην 1η Οκτωβρίου και Barcelona εντός στις 9 Οκτωβρίου και μάλιστα έκανε 2 νίκες. Στη συνέχεια, όμως, χτυπήθηκε από τον Covid-19 και δεν ξανάπαιξε στην διοργάνωση.

Στην VTB League δε, έπαιξε για πρώτη προ ημερών κόντρα στην Astana όπου έκανε περίπατο. Αυτό το ματς με την ομάδα του Καζακστάν ήταν το μοναδικό που έδωσε από τις 9 Οκτωβρίου μετά από τη νίκη επί της Barcelona στη Ρωσία.

Αναλυτικά ο Xavi Pasqual είπε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Πλέον αισθάνομαι ωραία. Ήταν δύσκολο το προηγούμενο διάστημα τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Ανυπομονούμε για το αυριανό (5/11) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, να παίξουμε ξανά στο γήπεδό μας με τον κόσμο στο πλευρό μας και σε αυτή την καταπληκτική διοργάνωση. Πνευματικά είμαστε έτοιμοι, σωματικά προσπαθούμε να συνέλθουμε. Μας λείπει ο ρυθμός, αλλά είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε και να προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Για το ματς  με τον Ολυμπιακό μίλησε και ο Αμερικανός παίκτης, Alex Poythress, o οποίος τόνισε:

«Αισθάνομαι καλά όπως κι όλοι οι συμπαίκτες μου. Είμαστε οικογένεια και ήδη νικήσαμε την Αστάνα ενώ προπονηθήκαμε αρκετά σκληρά κι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Euroleague.

Σίγουρα έχει περάσει καιρός από το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που δώσαμε, αλλά είμαστε όλοι υγιείς. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο όπως επίσης και η σωστή νοοτροπία που έχουμε. Ο προπονητής μας κάνει σπουδαία δουλειά, μας μεταφέρει το πνεύμα του νικητή και έχει φτιάξει ένα αγωνιστικό πλάνο. Ελπίζω να το ακολουθήσουμε κόντρα στον Ολυμπιακό».