Ο Javi Pasqual δεν ξεχνάει με τίποτα το πρωτάθλημα που πήρε με τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΣΕΦ το 2017. Ο Καταλανός παραχώρησε συνέντευξη στην ρωσική εφημερίδα «Izvestia» με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Zenit St. Petersburg. Ο Πασκουάλ μίλησε φυσικά για τη νέα σελίδα της καριέρας του. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιες θεωρεί τις στιγμές ορόσημα στην καριέρα του, είπε ότι η μια ήταν η κατάκτηση της Euroleague με την Barcelona το 2010 και η άλλη ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό μέσα στο ερυθρόλευκο κάστρο στην σειρά των τελικών του 2017.

Για το θέμα των πιο μεγάλων στιγμών που έχει ζήσει ως προπονητής, ο Pasqual είπε: «Η κατάκτηση της Euroleague του 2010 ήταν κάτι υπέροχο. Δεν έχω λάβει τόσα πολλά συγχαρητήρια ποτέ ξανά στη ζωή μου. Και φυσικά πρέπει να αναφέρω το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε στην έδρα του Ολυμπιακού στο κρίσιμο πέμπτο ματς. Ήταν κάτι μεγάλο»!

Για την νέα σελίδα με την Zenit St. Petersburg ο Καταλνός τόνισε: «Είχα δει πολλά παιχνίδια της Zenit St. Petersburg φέτος κι ειδικά αυτά της Euroleague. Σε όλα τα παιχνίδια, η ομάδα πάλευε μέχρι το τέλος. Μπορεί κάποιες φορές να μην κατάφερνε να πάρει τη νίκη, αλλά δεν υπήρχε έλλειψη επιθυμίας από τους παίκτες. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, την οποία αποδέχθηκα με χαρά. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας».

Ο Pasqual ρωτήθηκε για το αν είχε άλλες προτάσεις πριν αναλάβει την ρωσική ομάδα και τόνισε: «Οι προτάσεις που είχα στα χέρια μου, πριν έρθει αυτή της Zenit St. Petersburg, ήταν πολύ συμφέρουσες οικονομικά, αλλά πάντα έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση αν μπορώ να βοηθήσω, να φέρω αποτελέσματα. Η απάντηση που έδινα στον εαυτό μου ήταν “όχι”. Αυτή τη φορά ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο Καταλανός έκανε αναφορά και στο γεγονός ότι ανέλαβε την Zenit St. Petersburg εν μέσω της σεζόν και τόνισε ότι το έργο το έχει.. ξαναζήσει και με τον Παναθηναϊκό το 2016: «Έχω προηγούμενη εμπειρία. Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία χωρίς εμένα και είχε παίξει δυο παιχνίδια με άλλον προπονητή. Πάντως, το να έρθω σε μια ομάδα Φεβρουάριο, είναι όντως κάτι καινούργιο. Πρέπει να χτίσω με βάση αυτό που είχε δημιουργήσει ο κόουτς Plaza και να βάλω τη γνώση μου ώστε να βελτιωθεί κάθε παίκτες του ρόστερ μου».