Το πόσο μεγάλο όνομα ήταν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τι αντίκτυπο είχε στο άθλημα και στον κόσμο ο Δημήτρης Διαμαντίδης φάνηκε για άλλη μια φορά με αφορμή τα σημερινά 40α γενέθλια του «3D». Η Ισραηλινή ιστοσελίδα «Walla.co.il» έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού με αφορμή φυσικά τα γενέθλιά του.

Η ιστοσελίδα έκανε αναφορά στη ζωή του και στη καριέρα του μέσα από ένα βίντεο, στο οποίο μιλούσε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς για τον φίλο του Διαμαντίδη, τον παίκτη Διαμαντίδη, αλλά και τον συνεργάτη του Διαμαντίδη σε μια Ακαδημία μπάσκετ.

Στο αφιέρωμα μιλούσε και ο τέως αρχηγός της Macabbi Tel Aviv και νυν παίκτης της Hapoel Holon, Guy Pnini, ο οποίος έκλεψε την παράσταση, καθώς αφηγήθηκε μια τρομερή ιστορία.

Ο Pnini θυμήθηκε το τελευταίο ματς της τότε ομάδας του, της Macabbi με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στα πλέι οφ της Euroleague που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ στις 5 Απριλίου 2012.

Η σειρά ήταν στο 2-2 και όποιος κέρδιζε θα πήγαινε στο φάιναλ φορ. Το ματς ήταν φωτιά και λαύρα. Ο Pnini κέρδισε 3 βολές 7 δευτερόλεπτα πριν την λήξη με το σκορ να είναι 85-82 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης της Macabbi θυμήθηκε την τρομερή ατάκα που του είπε ο Διαμαντίδης για να τον πειράξει φυσικά και να παίξει με το μυαλό του σε εκείνες τις ψυχοφθόρες στιγμές: «Ο Διαμαντίδης με πλησίασε και μου είπε: “Υπάρχουν 25.000 άνθρωποι γύρω σου. Έχεις τα αρχ… να βάλεις και τις 3 βολές;”. Τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν όταν το είπε, αλλά τελικά τις έβαλα»!

Ο Ισραηλινός έκανε το 85-85, αλλά ο Διαμαντίδης δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Όχι, στον Ισραηλινό παίκτη, αλλά στην Maccabi. O «3D» έβαλε μια βολή (έχασε την δεύτερη) στα 5 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά έκλεψε την μπάλα από τον Burstein και έκρινε το ματς.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 86-85 και πήγε στο φάιναλ φορ. Δεν μπόρεσε όμως, να πάει στον τελικό και να διεκδικήσει το έβδομο αστέρι, καθώς έχασε στον ημιτελικό από την CSKA.

 

TO ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ MACCABI ΣΤΙΣ 5/4/2012