Ο Πρόεδρος της Σερβίας, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τόνισε σε δηλώσεις του σε σερβικό μέσο πως τόσο η Partizan όσο και ο Ερυθρός Αστέρας θα είναι στο φετινό Final Four της Ευρωλίγκα καθώς έχουν χτιστεί για κάτι τέτοιο έχοντας και τη χρηματοδότηση του ίδιου του κράτους στο πλευρό τους.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είμαι… ένοχος όταν η Παρτιζάν κατακτά την Αδριατική Λίγκα. Ήμουν… ένοχος όταν ο Ερυθρός Αστέρας κατακτούσε τα προηγούμενα χρόνια την Αδριατική Λίγκα. Όλοι σε κατηγορούν ότι βοηθάς τον μεγάλο αντίπαλο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Δεν το αξίζουμε, μολονότι βοηθάμε οικονονικά τις δυο ομάδες. Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν χρηματοδοτούνται από το κράτος. Και οι δυο θα πάνε στο Final Four γιατί έχουν φτιάξει ομάδες για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο. Πότε ξανά ήταν αυτό δυνατό;

Πριν από πολλά χρόνια άκουγα ότι η Κροατία χρηματοδοτούσε με ένα εκατομμύριο ευρώ την Τσιμπόνα. Ελάτε τώρα να μου πείτε πόσα περισσότερα δίνουμε από το Ζάγκρεμπ ή από την Αθήνα ή από οποιονδήποτε άλλο.

Κάθε φορά που κάτι καλό συμβαίνει, ο αντίπαλος πάντα ψάχνει να βρει κάτι κακό. Αυτό είναι και το πιο εύκολο, να κατηγορήσεις. Πιστεύω ότι και η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας θα παίξουν στο Final Four του 2024 γιατί έχουν τις ομάδες για να τα καταφέρουν».