Αναλυτικά ο ισχυρός άνδρας της Baskonia είπε:

«Θα πρέπει να κάνουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και να σκεφτόμαστε συνεχώς τον προϋπολογισμό. Έχουμε πολλά προβλήματα και σε επίπεδο χορηγών, με εταιρείες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, οπότε θα επενδύσουν λιγότερα σε διαφήμιση, ενώ υπάρχει και το σενάριο όπου τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν παραμείνουν κλειστά μπαρ και εστιατόρια, θα πέσουν. Μιλάμε για ένα ποσοστό μείωσης των εσόδων και του μπάτζετ της τάξης του 30%».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν μειώσεις στα υψηλά συμβόλαια, απάντησε: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι εργαζόμενοι είναι σε καλή θέση, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι εγγυηθούμε το μέλλον. Στη Baskonia, με βάση την συμφωνία της Euroleague, υπάρχει μια συμφωνία της τάξης του 20% μείωσης των συμβολαίων δεν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 15% αν συνεχιστεί. Όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αντιμετωπίζουμε όλοι και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Δεν έχω αμφιβολία πως οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Στο φινάλε, ο Querejeta μίλησε για τα συμβόλαια που λήγουν: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, ώστε να δούμε πρώτα ποιο είναι το γενικότερο σενάριο για την επόμενη μέρα. Επίσης, το κασέ των παικτών θα πέσει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να έχουμε χρόνο για να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ομάδα».