Ο Fabien Causeur έκανε μία ακόμη μεστή σεζόν με τη Real Madrid και αυτό έφερε την ανανέωσή του με τη «Βασίλισσα» για άλλα δύο χρόνια.

 

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS», ο Γάλλος γκαρντ θα παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης μέχρι το καλοκαίρι του 2024 κι ενώ το συμβόλαιό του είχε λήξει προχθές (30/06). Ο Causeur ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Real στους τελικούς της ACB, όπου και στέφθηκε πρωταθλήτρια, ενώ συνολικά μέσα στη χρονιά προσέφερε αρκετές λύσεις, κυρίως όταν ξέμενε από λύσεις ο Pablo Laso.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «AS» λίγο μετά την κατάκτηση της ACB, είχε δηλώσει για το μέλλον του στην ισπανική ομάδα: «Το όνειρό μου είναι να μείνω στη Μαδρίτη. Όλοι ξέρουν ότι είμαι χαρούμενος εδώ και ότι νιώθω μέλος αυτής της υπέροχης οικογένειας».

 

Τη φετινή σεζόν, ο 35χρονος γκαρντ δεν είχε τρομερά στατιστικά, αφού μέτρησε 6.4 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ωστόσο στους τελικούς της ισπανικής λίγκας ήταν εξαιρετικός, αριθμώντας 12.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε περίπου 25 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.