Η Real Madrid “αρνείται” να χάσει τη σειρά κόντρα στην Anadolu Efes για τα Playoffs της Turkish Airlines Euroleague, καθώς και σήμερα επικράτησε στην έδρα της με 82-76 στέλνοντας έτσι την υπόθεση πρόκριση και σε πέμπτο “τελικό”, ο οποίος θα κρίνει για το ποια από τις δυο ομάδες θα βρεθεί στο Final 4 της διοργάνωσης.

To παιχνίδι

1ο δεκάλεπτο

Η Real Madrid ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυναμικά. Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που επέλεξε ο Pablo Laso στο ξεκίνημα είχε πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα για τους Μαδριλένους, οι οποίοι έφτασαν να προηγηθούν και μέχρι με 17-0. Στη συνέχεια όμως, η Anadolu Efes αντέδρασε και “έτρεξε” με τη σειρά της ένα 0-11 σερί, ισορροπώντας εν μέρει την κατάσταση του ματς. Ο Dunston με μια βολή μείωσε στους 6 πόντους (19-13) για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 

2ο δεκάλεπτο

Στη δεύτερη περίοδο του ματς οι φιλοξενούμενοι “ανέβασαν στροφές” και με 5 πόντους του Larkin, αλλά και ένα τρίποντο του Beaubois βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 19-21. Μετά το 15′ μάλιστα αν και οι Μαδριλένοι ήλεγχαν τον ρυθμό, οι Τούρκοι “έτρεξαν σερί” 0-11 (27-37) ανεβάζοντας υπέρ τους τη διαφορά και με διψήφια νούμερα. O Alocen ευστόχησε σε ένα σουτ τριών πόντων, μειώνοντας στους 11 πόντους (36-47) για το φινάλε του πρώτου μέρους.

3ο δεκάλεπτο

Η ομάδα του Pablo Laso μπήκε “ζεστά” στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστές τους Carroll και Garuba κατάφερε να φέρει τη διαφορά στους 4 πόντους (51-55). Σε εκείνο το σημείο βέβαια, το “συγκρότημα” του coach Ataman “έσφιξε” την άμυνά του και κατάφερε με τρομερή επιθετική λειτουργία, να “εκτοξεύσει” τη διαφορά και πάλι υπέρ της στο +15 (51-66) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Thompkins με μια “τρίποντη βόμβα” μείωσε στους 9 πόντους (57-66) για το τέλος της περιόδου και έδωσε το “σύνθημα” για την ανατροπή.

4ο δεκάλεπτο

Οι Ισπανοί στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν υπομονή και με αρκετή πίεση στην άμυνά τους σταδιακά κατάφεραν να μειώσουν την εις βάρος τους διαφορά. Ένα δίποντο του Llull, αλλά και ένα καλάθι του Garuba κατάφεραν να δώσουν ψυχολογία στους γηπεδούχους, αλλά και να μειώσουν τη διαφορά στους 4 πόντους και πάλι (69-73). Ο Abalde ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ και πάλι τη “Βασίλισσα” (74-73) 1:49′ πριν το τελικό σφύριγμα. Στη συνέχεια, η Efes δεν κατάφερε να αντιδράσει στην πίεση της αντιπάλου της, την ώρα που αυτή ευστοχούσε από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας”. Ο Beaubois αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έτσι ο νεαρός αστέρας της Real, Usman Garuba με δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82-76. 

Οι κορυφαίοι

Κορυφαίος για τους νικητές σήμερα ήταν ο Usman Garuba, ο οποίος “σταμάτησε” στους 24 πόντους και τα 12 ριμπάουντ, φτάνοντας σε ένα τρομερό “double-double”. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Jaycee Carroll, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ευστοχώντας 4 φορές πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Αρκετά θετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Rudy Fernandez και Sergio Llull που πρόσθεσαν από 8 πόντους έκαστος, με τον τελευταίο να μοιράζει παράλληλα και ακόμη 8 ασίστ.

Από την άλλη μεριά για την Anadolu Efes ξεχώρισε σήμερα με την εμφάνισή του ο Rodrigue Beaubois, ο οποίος τελείωσε το ματς με 23 πόντους. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Shane Larkin ο οποίος πέτυχε 22 πόντους και έδωσε 8 ασίστ. Τέλος, θετική ήταν και η παρουσία του Vasilije Micic, ο οποίος είχε 9 πόντους.

Δεκάλεπτα: 19, 13, 36-47, 57-66, 82-76

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.