Η Virtus Bologna πήρε τη νίκη επί τη Real Madrid στην Ισπανία με τελικό σκορ 95-92. Κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου ο Dzanan Musa πάσαρε λάθος – ήθελε να δώσει την μπάλα στον Vincent Poirier-με τους παίκτες της ιταλικής ομάδας να κλέβουν την μπάλα και να φεύγουν στον αιφνιδιασμό. Μαζί με την λανθασμένη πάσα που καταλογίστηκε στον Βόσνιο αθλητή, οι φορείς της αναμέτρησης σημείωσαν και έναν πόντο υπέρ της “Βασίλισσας”. Έτσι το σκορ σε εκείνο το λεπτό έγινε 67-80 (από 66-80) και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού διαμορφώθηκε με 95-92.

Μία ημέρα αργότερα οι ιθύνοντες της Euroleague παραδέχθηκαν την λανθασμένη μέτρηση του ενός πόντου αντί να χρεώσουν την ισπανική ομάδα και παράλληλα τον Dzanan Musa με έναν πόντο, ανακοινώνοντας ότι το σωστό τελικό σκορ του αγώνα είναι 95-91.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

Κατά τη διάρκεια της του αγώνα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague ανάμεσα στην Real Madrid και την Virtus Bologna, με 6:59 να απομένει για τη λήξη της αναμέτρησης ο Dzanan Musa χρεώθηκε με λάθος, με αποτέλεσμα να πάρει η ιταλική ομάδα την μπάλα. Αντί όμως να καταλογιστεί λάθος στον Musa, οι αρμόδιοι της αναμέτρησης το μετέτρεψαν σε έναν πόντο (ως μία εύστοχη βολή) υπέρ της Real (για το 67-80), χωρίς όμως να διορθωθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και το τελικό σκορ να διαμορφωθεί λάθος με: 95-92.

 

Η φάση με την πάσα Dzanan Musa και τον έναν πόντο υπέρ της Real Madrid: