Ο προπονητής της. Alba, Aito Reneses, τόνισε μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 75-71 ότι το ματς κρίθηκε στο 3ο δεκάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εκεί την μεγάλη αντεπίθεση. Έφεραν τούμπα το παιχνίδι, στο οποίο είχαν βρεθεί να χάνουν με 15 πόντους στην δεύτερη περίοδο και έτσι χάραξαν τον δρόμο της νίκης.

Ο Ισπανός τεχνικός των Γερμανών ανέφερε ότι όλα κρίθηκαν στην 3η περίοδο: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς στην τρίτη περίοδο και αυτό ήταν το κλειδί για την αναμέτρηση».

Ο Aito Reneses μίλησε και για την wild card που θα πάρει η Alba και το (όπως όλα δείχνουν) σοβαρό ενδεχόμενο να της δώσει η Euroleague εγγυημένο συμβόλαιο.

Ο Καταλανός κόυτς τόνισε ότι αυτό δεν τον… ενδιαφέρει τώρα, αλλά είναι κάτι καλό για το μέλλον. Επίσης είπε τον καημό του τονίζοντας ότι η ομάδα δεν έχει μεγάλο μπάτζετ και γι’ αυτό χάνει σημαντικούς παίκτες κάθε χρόνο.

Αναλυτικά ο Reneses ανέφερε για το όλο θέμα: «Αυτό δεν με χαροποιεί τώρα, αλλά μελλοντικά είναι σημαντικό. Η Άλμπα δεν μπορεί να έχει μεγάλο μπάτζετ. Κάθε χρόνο φεύγουν παίκτες για άλλες ομάδες.

Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί για εμάς και για το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους παίκτες μας, ξέρουμε την κατάσταση. Ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση στο μέλλον».