Ο Rokas Giedraitis μίλησε στο Eurohoops.net για τη σεζόν του με τη Baskonia, τους λόγους που την επέλεξε, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και για το ενδεχόμενο να παίξει σύντομα στο ΝΒΑ.

«Πώς νιώθεις για την έναρξη αυτής της σεζόν της EuroLeague;

Η σεζόν ήταν δύσκολη για εμάς μέχρι στιγμής. Έχουμε καλά παιχνίδια, κακά παιχνίδια, αλλά γενικά πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το σύστημα και τι θέλουν οι προπονητές μας, αλλά είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να βελτιωθούμε. Είμαστε σε ανοδική πορεία.

Πόσο διαφορετικό ήταν όλο αυτό η χρονιά  για σας; Μετά από όλα αυτά, άλλαξες ομάδες το καλοκαίρι και μετακόμισες στην Ισπανία.

Απλώς πηγαίνω κάπου για να παίξω μπάσκετ. Δεν σκέφτομαι προκλήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, τι θέλουν οι προπονητές μου και αυτό είναι όλο. Δεν θέλω να σκεφτώ προκλήσεις, αν παίζω άσχημα ή κάτι τέτοιο. Όχι, απλά έρχομαι για να παίξω γιατί ο προπονητής με θέλει. Προσπαθώ να αφήσω τα πάντα στο γήπεδο και αυτό είναι.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφάσισες να υπογράψεις με τη Baskonia;

Για πολύ καιρό, με παρακολουθούσαν. Ο πρώτος λόγος, φυσικά, είναι ο ανταγωνισμός της Ισπανίας και της ACB. Ήθελα να προσπαθήσω να παίξω στην ACB. Η Baskonia ήταν μια πολύ καλή ομάδα πέρυσι, κέρδισε την ACB, οπότε αυτό είναι ένα βήμα μπροστά για μένα.

Είχατε άλλες προσφορές που εξετάσατε από άλλες ομάδες της EuroLeague; Αναφέρθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφερόταν να σε υπογράψει.

Ναι, αυτό ήταν απλά ενδιαφέρον. Η Baskonia με ήθελε πολύ, είπα ναι και αυτό είναι. Είχα μερικές ακόμη προσφορές…

Είχες προσφορά από τον Παναθηναϊκό;

Αυτό ήταν μόνο ενδιαφέρον, όχι προσφορά.

Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε αυτά τα τρία χρόνια με τη Baskonia;

Θέλω να κερδίσω κάτι. Κάθε φορά που παίζω μπάσκετ, θέλω να κερδίσω. Δεν έχει σημασία αν έπαιζα άλλο άθλημα, ή ακόμα και χαρτιά, θέλω να κερδίσω. Το ίδιο με το μπάσκετ. Ήρθα εδώ γιατί θέλω να κερδίσω. Ελπίζω να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Βλέπω πώς οι συμπαίκτες μου βελτιώνονται και νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία. Ο χρόνος θα δείξει. Όλοι σε αυτόν το σύλλογο είναι εδώ γιατί θέλουμε να κερδίσουμε κάτι.

Ποιο μέρος του παιχνιδιού σας θέλεις να βελτιώσεις περισσότερο αυτή τη σεζόν;

Την ντρίμπλα.

Είσαι ακόμα μικρός, αλλά βλέπεις τον εαυτό σου να παίζει στο NBA στο μέλλον;

Φυσικά θέλω να παίξω στο NBA. Θέλω να προσπαθήσω να είμαι εκεί. Πριν από μερικά χρόνια είχα πει ότι μπορώ να ταιριάξω καλά σε μερικές ομάδες του ΝΒΑ. Όμως, στο μπάσκετ, υπάρχει σκληρή δουλειά και τύχη. Νομίζω ότι ο χρόνος θα δείξει. Έχω πολλή δουλειά να κάνω τώρα, οπότε δεν σκέφτομαι το NBA. Κάθε παιδί που παίζει μπάσκετ θέλει να δοκιμάσει το NBA.

Έχουν υπάρξει ομάδες του NBA που σου έχουν δείξει ενδιαφέρον; Αναφέρθηκε ότι μερικές ομάδες σε είχαν ως στόχο.

Δεν ξέρω. Όταν έλαβα αυτήν την πρόταση σκεφτόμουν ότι είναι απίστευτο επειδή προέρχεται από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά εκείνη την εποχή, ήμουν 26 και σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να παίξω λίγο περισσότερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Κάντε μια πρώτη γραμμή με τους καλύτερους παίκτες της Λιθουανίας όλων των εποχών:

PG: Sarunas Jasikevicius
SG: Arvydas Macijauskas
SF: Ramunas Siskauskas / Linas Kleiza
PF: Domantas Sabonis
C: Arvydas Sabonis / Jonas Valanciunas»