Ο Dmitri Shakulin, ο άνθρωπος που είχε περάσει 6 συνεχόμενα χρόνια πριν την έλευση του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της CSKA Moscow τόσο ως δεύτερος όσο και ως πρώτος προπονητής, απασφάλισε ξανά εναντίον του Έλληνα τεχνικού αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν έχει καταφέρει τίποτα ακόμα στην καριέρα του!

Μάλιστα, ο 54χρονος Ρώσος τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε ένας από τους δύο τίτλους του Ιτούδη με την «ρωσική αρκούδα» στην Euroleague είχε άλλον πρωταγωνιστή-πρωταγωνιστές, ενώ την ίδια στιγμή τόνισε πως θέλει να τα ελέγχει όλα!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Ελέγχει κάθε πτυχή. Κοντεύει να επιλέξει ακόμα και τον… οδηγό του λεωφορείου. Αλλά για άλλη μια φορά ως προπονητής δεν απέδειξε τίποτα. Ο Γκόρντι Χέρμπερτ τον νίκησε ξεκάθαρα».

Για τους τίτλους του στην EuroLeague: «Ο Victor Khryapa κέρδισε το πρώτο. Είχε χάσει πολλά προπονητικά. Για τον δεύτερο τίτλο ήταν με τους De Colo, Rodriguez και Higgins στο απόγειό τους. Ήταν η πιο δυνατή CSKA της σύγχρονης εποχής».

Για τη σχέση του με τον Mike James: «Η σύγκρουση μεταξύ Ιτούδη και Τζέιμς κόστισε στην ΤΣΣΚΑ τη σεζόν. Και ο παίκτης έπαιξε στη Monaco για ένα χρόνο που πληρώθηκε από την CSKA».