Η χθεσινή βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, συγκλονιστική αφού διεξήχθησαν ουκ ολίγα ενδιαφέροντα παιχνίδια στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Το θέαμα ήταν πλούσιο είτε αναφερόμαστε σε παιχνίδια που έληξαν με εύκολη επικράτηση των φαβορί, όπως συνέβη στα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, είτε για ντέρμπι που έκριναν την πρόκριση στο Top 16, όπως η “μονομαχία” μεταξύ Μπάμπεργκ και Παρτίζαν.

Πάρε – βάλε

Όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει πόντο – πόντο, τότε κάθε φάση έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία για την τελική έκβαση. Παρά το άγχος και την πίεση, ο Άντον Γκαβέλ συνδύασε το τερπνόν (ασίστ) μετά του ωφελίμου (θέαμα) καθώς με μία εκπληκτική πάσα προς τον Σάροντ Φορντ προσέφερε την ωραιότερη φάση της χθεσινής βραδιάς.

Τον έκανε… πόστερ

Τα αθλητικά προσόντα του Ιλκάν Καραμάν είναι… γνωστά. Ο Τούρκος φόργουορντ/σέντερ φρόντισε να προσφέρει απλόχερα θέαμα για ακόμα μια φορά με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στην αναμέτρηση της Φενέρ απέναντι στην Καντού, βάζοντας, παράλληλα, τον Τζεφ Μπρουκς στο… πόστερ.

Και σκοράρει και πασάρει

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη – πρόκριση της Φενέρ απέναντι στην Καντού. Ο Αμερικανός (με σκοπιανό διαβατήριο) πόιντ γκρντ σημείωσε 19π., αλλά έδωσε και μερικές ωραίες πάσες, όπως αυτή στον Ιλκάν Καραμάν.

“Μπλοκ” στην πρόκριση

Η Μπάμπεργκ πήρε σπουδαία νίκη επί της Παρτιζάν με 92-90, που σήμανε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε το… χέρι του Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο οποίος φιλοδώρησε τον Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης.