Ο Alexey Shved έχει ζήσει τα πάντα στην καριέρα του και έχει σηκώσει τα πάντα με κορυφαία κούπα φυσικά εκείνη της Euroleague το 2008. Επαιξε στο ΝΒΑ σε Minnesota Timberwolves (2012–2014), Philadelphia 76ers (2014), Houston Rockets (2014–2015), New York Knicks (2015). Από το 2015 παίζει στην Khmiki είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και θεωρείται φυσικά ένας από τους κορυφαίους «μπόμπερ» στην Euroleague.

Ο Ρώσος γκαρντ της Khmki φτάνει πια στα 32. Τα κότσια του όμως, το λένε για τα καλά ακόμα. Ο παίκτης της ρωσικής ομάδας ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι δεν βλέπει την απόσυρση στον ορίζοντα και θέλει να παραμείνει στα παρκέ για πέντε, έξι χρόνια ακόμα.

Ο Shved ήταν ξεκάθαρος για το πότε θα κρεμάσει τα παπούτσια του: «Θα παίξω για ακόμα πέντε με έξι χρόνια σίγουρα».

Ο γκαρντ της Khimki δεν έμεινε μόνο εκεί. Εκανε αναφορά και στη λαίλαπα του κορονοϊού και μίλησε για την ζωή στην «καραντίνα»: «Μου λείπει το μπάσκετ, σίγουρα. Αλλά το σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι. Η καραντίνα θα περάσει και όλοι θα επιστρέψουμε στη ζωή μας και στις δουλειές μας. Τώρα το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς».

Ο Shved μίλησε φυσικά και για την θητεία του στο ΝΒΑ και τόνισε ότι είναι χαρούμενος που έπαιξε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. «Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα. Δεν θέλω όμως να μιλάω για όνειρα, αλλά για στόχους. Πάντα έβαζα στόχους. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι περάσαμε στο παρελθόν, ποιοι ήμασταν τι έχουμε γίνει».

 

O SHVED EN ΔΡΑΣΕΙ