Ο Alexey Shved μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Khimki και όπως είναι φυσικό, αυτό τον έχει κάνει περιζήτητο γαμπρό στην Ευρώπη. Και όχι άδικα βέβαια. Ο 32χρονος Ρώσος γκαρντ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «μπόμπερ» των ευρωπαϊκών γηπέδων και το ε΄δειξε και φέτος αυτό.

Ο Shved έδωσε για άλλη σεζόν τα ρέστα του. Μέχρι τη διακοπή της Euroleague είχε (σε 26 ματς) μέσο όρο 32,4 πόντους (με 47,3% στα δίποντα και 32,9% στα τρίποντα), 2,,7 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ σε 31΄.10΄΄.

Ο μάνατζερ του Alexey Shved, ο Obrad Fimic, τόνισε ότι τον Ρώσο γκαρντ, «φλερτάρουν» ήδη δυο ομάδες της Euroleague, ενώ ο παίκτης περιμένει προτάσεις και από το ΝΒΑ. Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Ρώσου παίκτη ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο 32χρονος γκαρντ δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση.

Αναλυτικά ο μάνατζερ του Alexey Shved, ο Obrad Fimic ανέφερε:

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που Alexey Shved θα είναι ελεύθερος. Πριν ξεσπάσει αυτή κατάσταση, ήμασταν σε διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο με την Khimki. Εξέφρασε επιθυμία να τον κρατήσει, ενώ κι ο Alexey Shved νιώθει οικεία εκεί.

Δύο ομάδες της Euroleague, εκτός Ρωσίας, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για εκείνον, αλλά θέλει επίσης να τσεκάρει τι ενδιαφέρον θα υπάρξει κι από τις ομάδες του ΝΒΑ. Συνολικά, περιμένουμε να τελειώσει αυτή κατάσταση και στη συνέχεια ο Alexey Shved θα αποφασίσει για το μέλλον του».