Θα κλείσει οκταετία στην Μόσχα (από το 2015 στην ομάδα) και την Khimki ο Alexey Shved όπως όλα δείχνουν. Ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα του φετινού μεταγραφικού παζαριού, ο Alexey Shved πήρε την απόφαση του και θα συνεχίσει έως το 2023 στην ομάδα της πατρίδας του παρά τις… σειρήνες από μεγαθήρια της Euroleague αλλά και την Κίνα.

Ο 31χρόνος σκόρερ αποτελούσε τον διακαή πόθο της διοίκησης για ανανέωση και όχι άδικα, αφού συγκαταλέγεται στους κορυφαίους “killer” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (21.4 πόντους και 6.2 ασίστ ανά ματς φέτος έως την διακοπή).

Ο coach των Μοσχοβίτων, Rimas Kurtinaitis, “τρίβει” τα χέρια του από ικανοποίηση για την επίτευξη της συμφωνίας και πλέον σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της ομάδας. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε για την ανανέωση συνεργασίας του σταρ της ομάδας του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Alexey θα συνεχίσει στην ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και όχι μόνο ο ηγέτης μας, αλλά και ένας παίκτης που ξεχώρισε σε όλη την Ευρώπη».

Ο ίδιος ο Ρώσος διεθνής είπε:

«Η Khimki είναι το σπίτι μου. Μου αρέσουν όλα εδώ και νιώθω καλά, συνεπώς χαίρομαι που θα συνεχίζω να παίζω εδώ. Μου έλειψε πολύ το μπάσκετ και ανυπομονώ να αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν».