Έχουμε μπει στο 2ο μισό της Euroleague και ήδη με τα ισχύοντα δεδομένα η φετινή διασυλλογική ευρωπαϊκή οργάνωση είναι η πιο αμφίρροπη με την ισχύουσα μορφή της. Το basketblog.gr σας αναλύει τα 10 πιο ακριβά συμβόλαια των stars της Euroleague.

Αναλυτικά η κατάταξη των 10 πιο ακριβότερων παικτών της Euroleague.

10. Toko Sengelia $2 εκ. (Virtus Bologna) 

Το να παραμείνει  στην Euroleague ήταν ένα ζητούμενο για τον Γεωργιανό ψηλό που μετακόμισε από την Cska Μόσχας πέρυσι , που έχει φάει εμπάργκο από την Euroleague, στο να συμμετέχει στην διοργάνωση,   στην ιταλική ομάδα και κατέκτησε το Eurocup πέρυσι.

Φέτος ο Toko Sengelia αριθμεί σε 11 παιχνίδια 10.1 πόντους (42.3%, δίποντο, 60% στο τρίποντο), 2.5 rebounds, 2.8 assists και 1.1 κλέψιμο.

9. Tomas Satoransky  2 εκ. (Barcelona)

Μετά την μεταγραφή του Καλάθη στην Fenerbahce του Δημήτρη Ιτούδη η Barcelona κινήθηκε για την απόκτηση του Τσέχου point guard  Tomas Satoransky. Ο Τσέχος γκαρντ επέστρεψε και αυτός από το ΝΒΑ μετά από μια εξαετή παρουσία.

Φέτος σε 17 αγώνες αριθμεί 8.9 πόντους (62.5% δίποντο, 52.8% τρίποντο), 4.1 rebounds, 4.2 assits  και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι.

8.Kevin Pangos $2 εκ. (Olimpia Milano)

Ο Etore Messina ήθελε ένα point guard για την Armani Milano και για αυτό το λόγο η επιλογή του Pangos ήταν εξαιρετική ενώ με τους Cavs είχε το minimum συμβόλαιο και περνούσε τον περισσότερο χρόνο στη G-League.

Φέτος σε 10  παιχνίδια είχε 9.7 πόντους ( 43.6% δίποντο, 28.8% τρίποντο), 2.1 rebounds, 3.4 assists και 0.8 κλέψιμο.

7. Nikolo Melli $2 εκ. (Olimpia Milano) 

O Nikolo Melli  επέστρεψε από το ΝΒΑ με τριετές συμβόλαιο για να βοηθήσει τον σύλλογο να επανέλθει ξανά στις δόξες του παρελθόντος κάτι που δεν γίνεται μέχρι στιγμής,

Φέτος σε 20 αγώνες στην Euroleague  αριθμεί 7.6 πόντους (55.1% δίποντο, 31.2% τρίποντο), 5.4 rebounds, 1.5 assists και 1.2 κλεψίματα

6. Mike James $2 εκ/ (Monaco) 

Η Monaco  ήθελε να τον κρατήσει και μετά από μια μακρά διαπραγμάτευση, με τον Mike James  και τον σύλλογο να δίνουν τα χέρια στα 2 εκατομμύρια δολάρια.  Η Monaco του είχε προτείνει $1,8 εκατομμύρια αλλά τελικά τα βρήκαν στα $2 εκατομμύρια. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, οπότε η Μονακό έχει δεδομένα κρατήσει τον ηγέτη της και πέρα ​​από τη φετινή σεζόν.

Φέτος σε 20 παιχνίδια ο Mike James αριθμεί 17.6 πόντους (46.8% δίποντο, 29% τρίποντο), 3.6 rebounds, 4.3 assists και 1.2 κλεψίματα.

5. Will Clyburn $ 2 εκ. (Anadolu Efes)

 

Ο MVP του Final Four της Euroleague του 2019 εντάχθηκε στους back-to-back πρωταθλητές της Anadolu Efesκαι πληρώθηκε το κατάλληλο τίμημα για τις υπηρεσίες του.

Φέτος σε 20 παιχνίδια έχει 17:5 πόντους (48.1% δίποντα, 38.5% τρίποντα), 5.9 rebounds, 2.2 assists και 1 κλέψιμο.

4. Milos Teodosic $2,1 εκ. (Virtus Bologna)

Ο Milos Teodosic  υπέγραψε με τη Virtus  όταν γύρισε πίσω στην Ευρώπη από το ΝΒΑ το 2019 και το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε για επέκταση μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Η Virtus  έπρεπε να πληρώσει ένα premium ποσό για να κρατήσει τον Teodosic στο EuroCup και γι’ αυτό ο 35χρονος γκαρντ παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη και το πιο ακριβοπληρωμένο μέλος του ρόστερ της ιταλικής ομάδας

Φέτος σε 18 παιχνίδια στη Euroleague αριθμεί 10.2 πόντους (45.5% δίποντο, 38.8% τρίποντο), 1.6 rebouds, 5.4 assists και 0.5 κλεψίματα.

3. Vasilije Micić . $3,3 εκ. (Anadolu Efes)

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024 και αποτελεί τον πιο ελπιδοφόρο παίκτη για να πάει στο NBA,   Και ναι, υπάρχει NBA buyout, αλλά ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ συγκρίσιμο με αυτό που έχει ο Micic στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια. Επομένως το μέλλον θα δείξει αν θα θελήσει ο Micic να κάνει το άλμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή μάλλον ο Μάϊος.

Φέτος στην Euroleague σε 20 παιχνίδια  αριθμεί 17.4 πόντους (53.8% δίποντο, 35.3% τρίποντο), 3.4 rebounds, 6.2 assists και 1 κλέψιμο.

2. Shane Larkin $4 εκ. (Anadolu Efes)

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του συλλόγου, Tuncay Ozilhan, είχε αποφασίσει να συνεχίσει να ξοδεύει και όταν η Efes  κατάφερε να πάρει συνεχόμενους τίτλους, η διάθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν στα ύψη. Με τον Micic  να σκέφτεται να φύγει για το NBA, η εξασφάλιση της παραμονής του Shane Larkin στην Κωνσταντινούπολη έγινε προτεραιότητα. Έτσι, όχι μόνο έμεινε, αλλά πήρε αύξηση με διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά 8 εκατομμύρια δολάρια για τις επόμενες δύο σεζόν. Ο προηγούμενος μισθός του ήταν 3,7 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Φέτος στην Euroleague σε 4  μόλις παιχνίδια αφού είχε τραυματιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια του Eurobasket, αριθμεί 10.8 πόντους (44.4% δίποντα, 39.1% τρίποντα), 4 rebounds, 2.8 assists, και 1 κλέψιμο.

1.Nikola Miroticς $5 εκ. (Barcelona)

Ο Nikola Mirotic  συνεχίζει να έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στην Ευρώπη. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το καθαρό εισόδημά του για τη φετινή σεζόν, την τελευταία του συμβολαίου του, είναι ακόμα υψηλότερο, φτάνοντας τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, σε μια συμφωνία ρεκόρ, της οποίας οι ακριβείς λεπτομέρειες, από την πρώτη μέρα, αποτελούν “μυστήριο”. Έστω κι έτσι το συμβόλαιο του Mirotic  με την Μπαρτσελόνα θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη ποτέ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αντίπαλο μόνο το τριετές συμβόλαιο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων του Josh Childress με τον Ολυμπιακό, που υπεγράφη το 2008. Ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει η Barcelona  για να δελεάσει τον παίκτη να αφήσει το NBA και να μετακομίσει στην Ευρώπη και λίγο πολύ τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Mirotic από τους Utah Jazz, οι οποίοι είχαν έτοιμο συμβόλαιο για εκείνον.

Φέτος σε 10 παιχνίδια με την Barcelona αριθμεί 10.4 πόντους (58% δίποντο, 40% τρίποντο), 4.5 rebounds, 1.2 assists και 0.7 κλεψίματα.