Το Κάουνας είναι το σπίτι του. Ο αγαπημένος τόπος. Η Ιθάκη του. Αύριο (4/12, 20:00) ο Saras Jasikevivius θα είναι εκεί, αλλά όχι ως φίλος. Θα πάει ως «αντίπαλος» για να αντιμετωπίσει την αγαπημένη του Zalgiris με τη νυν ομάδα του την Barcelona. Οι Καταλανοί θέλησαν να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο την επιστροφή του Saras στο Κάουνας και την μάχη με την Zalgiris και ετοίμασαν ένα εξαιρετικό βίντεο για το θέμα με τίτλο: «Ο Saras γυρίζει στο Κάουνας.

Στο βίντεο μίλησε φυσικά ο ίδιος, αλλά και κάποιοι παίκτες,

Πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Λιθουανός κόουτς, ο οποίος είπε για την επιστροφή του στην γενέτειρά του αλλά και την Zalgiris: «Είμαι ένα παιδί του Κάουνας, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πήγαινα στο γήπεδο διαρκώς με τους γονείς μου και ήμουν πάντα τρελός με τη Zalgiris. Ήταν πάντα το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Ήταν υπέροχα χρόνια, αταφέραμε να χτίσουμε δυνατό δεσμό με παίκτες και οπαδούς. Γίναμε οικογένεια και εκτός γηπέδου και αυτό, φάνηκε στα αποτελέσματα. Όταν θα έρθει η ώρα του αγώνα, σίγουρα θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αλλά αυτή είναι η ζωή».

O Saras, αναφέρθηκε και στον ρόλο που πρέπει να έχει ένας προπονητής: «Δε νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πως η καριέρα του προπονητή εξελίσσεται. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που μπορείς να πάρεις, αλλά έχει να κάνει, με το πόσο σοφός είναι, πόσο προσαρμόζεται, πόσο θέλει να μάθει και πόσο αγαπά το επάγγελμα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να μάθεις, είναι ότι δεν έχει σημασία το τι ξέρεις, αλλά τι μπορείς να περάσεις στους παίκτες σου, γιατί αυτοί αποφασίζουν απόλυτα τα παιχνίδια».

Ο γκαρντ της Zalgiris Thomas Walkup ανέφερε: «Έμαθα πάρα πολλά από τον Saras πως να παίζω ως πόιντ γκαρντ και συνεχίζω να κάνω αυτά που μου έμαθε».

Ο Arturas Milaknis τόνισε: «Άλλαξε πολλά στην ομάδα, τη νοοτροπία των παικτών, έκανε τεράστια δουλειά εδώ».

Ο προπονητής της Zalgiris, Martin Schiler επισλημανε: «Ο κόουτς Saras είναι ένας θρύλος του συλλόγου, για την ακρίβεια δεν είναι απλά ένας θρύλος του συλλόγου, είναι κάτι περισσότερο, αφού πρόκειται για ένα μπασκετικό είδωλο στην Ευρώπη. Ωστόσο, δε μπορώ να το σκεφτώ, έχουμε πολλές προκλήσεις, πρέπει να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε το σύλλογο, την πόλη, την ομάδα κι έχουμε μεγάλη περηφάνια».

Ο Brandon Davis που ήταν μαζί του στη Ζαλγκίρις αλλά τώρα οι δυο τους είναι στην Barcelona, είπε: «Είναι ένας από εκείνους τους προπονητές, που όσο περισσότερο παίζεις γι’ αυτόν καταλαβαίνεις την οπτική του γωνία. Έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει μια ομάδα υπό τον έλεγχο του».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ BARCELONA ΓΙΑ ΤΟΝ SARAS