Αποτελεί σημείο αναφοράς του μπάσκετ και της Euroleague. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της διοργάνωσης. Εχει δόξα, κερδίζει ατέλειωτα χρήματα. Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι. Δεν ήταν πάντα, όμως, έτσι.

Τα παιδικά χρόνια του Tornike Shengelia δεν ήταν όμορφα και μαγικά. Ηταν δύσκολα. Ο παίκτης της Baskonia και η οικογένειά του ζούσαν στην Γεωργία μέσα σε στερήσεις.

Ο Tornike Shengelia θυμήθηκε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην εκπομπή «The Crossover» του Joe Arlauckas στην σελίδα της Euroleague.

Ο 29χρονος Γεωργιανός φόργουορντ μίλησε για τις δυσκολίες που πέρναγε και θυμήθηκε ότι στο σπίτι του δεν υπήρχε ηλεκτρισμός όλες τις ώρες. Το ρεύμα ερχόταν για λίγο και μετά το έκλειναν.

Ο Tornike Shengelia θυμήθηκε και το πρώτο δώρο που του έκαναν οι γονείς του. Και όπως είπε αυτό ήταν το πρώτο μπασκετικό το δώρο. Ήταν μια πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ που του χάρισαν οι δικοί του στα 6 χρόνια του.

Αναλυτικά η συγκλονιστική εξομολόγηση του Tornike Shengelia για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην εκπομπή «The Crossover» του Joe Arlauckas:

 «Δεν είχαμε ηλεκτρισμό. Μπορεί να είχαμε για δύο ώρες. Μετά υπήρχε ρεύμα στην άλλη γειτονιά. Η πρώτη μου μπασκετική ανάμνηση ήταν στα έξι μου, όταν πήρα ως δώρο από τους γονείς μου μία μπάλα. Μετά από αυτό δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Ήταν στο DNA μου. Ακόμα και όταν είμαι κουρασμένος, θα συνέχιζα. Είναι κάτι που υπάρχει μέσα μου».