Μια μίνι κοινότητα των ΗΠΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να συγκροτήσει φέτος στη Ρωσία η Unics Kazan, που εκτινάσσοντας το budget της για τη νέα σεζόν με την επιστροφή της στην EuroLeague έχει σφυρηλατήσει ένα άκρως ηχηρό ρόστερ με τρανή παρουσία από το ΝΒΑ, με 8 από τους 17 (47%) να έχουν περάσει κατά το παρελθόν από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη!

Συγκεκριμένα, εκτός των John Brown και Ιsaiah Canaan που ήταν και στην περσινή φουρνιά -υπό τις οδηγίες τότε του Δημήτρη Πρίφτη– φέτος ήρθαν στη Ρωσία οι υπόλοιποι 6 της… φονικής αυτής οκτάδας αθλητών.

Ένας από αυτούς είναι φυσικά και ο Μario Hezonja, που άφησε φέτος τον Παναθηναϊκό για χάρη των έτερων «πράσινων», με τον Κροάτη να έχει περάσει συνολικά 5 χρόνια στο ΝΒΑ -μετρώντας 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 330 ματς- ενώ έχει αλλάξει 3 συλλόγους σε αυτό το διάστημα (Orlando Magic, New York Knicks, Portland Trail Blazers)!

 

 

Το μεγαλύτερο όνομα ωστόσο δεν είναι άλλο από τον OJ Mayo -νούμερο 3 του Draft το 2008- που ανακοινώθηκε σήμερα από την Unics μαζί με τον Jarrell Brantley, μέχρι πρότινος παίκτη των Utah Jazz.

Ο Αμερικανός shot maker έχει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ από το 2016 εξαιτίας μιας ηχηρής παραβίασης του anti-dopping control και έκτοτε έχει βρεθεί σε 2 χώρες (Πουέρτο Ρίκο, Κίνα) -μετρώντας 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα το 2020 στο CBA με τη φανέλα των Laioning.
Όσο πρόλαβε να υπάρξει στις ΗΠΑ, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 43% εντός πεδιάς (12 απόπειρες), όντας ένας από τους καλύτερους σκόρερ στα τέλη των ’00ς.

 

 

Τέλος, από αυτούς τους 8 παίκτες, οι 5 είναι αυτοί που έχουν συμμετάσχει έστω και σε έναν αγώνα κανονικής διάρκειας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με τους John Brown, Will Thomas και Toney Jekiri -που ωστόσο έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και χρόνια στα πέρατα της EuroLeague και του EuroCup– να έχουν αγωνιστεί μονάχα σε συνθήκες Summer League και Pre- Season.

 

 

Μπορεί να μην είναι σίγουρο το κατά πόσο θα ταιριάξουν μαζί τόσοι πολλοί παίκτες που έχουν ανάγκη τη μπάλα, αλλά σε πρώτη φάση δε γίνεται να μην προκαλέσουν… τρόμο!

 

Αναλυτικά οι παίκτες με παρουσία στο ΝΒΑ (πόσα παιχνίδια έχουν):

Jarrell Brantley– 37
John Brown– 1 σε Summer League
Lorenzo Brown– 103
Isaiah Canaan– 235
Mario Hezonja– 330
Tonye Jekiri– 3 σε Summer League
OJ Mayo– 547
Will Thomas– 5 σε Summer League

Tags:
Unics Kazan