Αυτό το παιδί πέρα από (πλούσιο) ταλέντο, έχει και άστρο. Και το δείχνει κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία. Για τον Marius Grigonis ο λόγος, τον πιο clutch παίκτη της φετινής EuroLeague, ο οποίος… ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη Βαλένθια. Εκεί όπου σκόραρε την ώρα που μηδενιζόταν το χρονόμετρο και χάρισε στη Zalgiris τη νίκη επί της Valencia με 78-79 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Μία νίκη που η Zalgiris (13-9) άξιζε περισσότερο, μιας και μετά το αρχικό 10-2 των γηπεδούχων, ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι (14-15 στο 8’) και δεν έχασε ξανά το προβάδισμα για πολλή ώρα. Για την ακρίβεια, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα… Με τους παίκτες του να έχουν 7/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Martin Schiller άρχισε μάλιστα να χτίζει και μία καλή διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι το +12 στο 22’ (38-50).

Η Zalgiris δεν ξέφυγε περισσότερο, εντούτοις δεν έχασε και ποτέ τον έλεγχο. Μάλιστα, έμοιαζε να έχει τη νίκη στο τσεπάκι μόλις 43’’ πριν από τη λήξη, όταν προηγήθηκε με 70-77. Οι γηπεδούχοι έκαναν όμως την ολική επαναφορά στο τελευταίο λεπτό. Ο Kalinic κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο 7,7’’ πριν από το τέλος (με το σκορ 73-77), έβαλε τις πρώτες δύο βολές, έχασε τη δεύτερη και ο Labeyrie κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, η μπάλα πήγε στον Van Rossom και ο Βέλγος γκαρντ ευστόχησε σε τρίποντο!

Με 3,3’’ να απομένουν στο χρονόμετρο, η Valencia πέρασε μπροστά στο σκορ (78-77) και άγγιζε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς. Ο Grigonis, πάντως, είχε άλλη άποψη. Ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ πήρε τη μπάλα από την επαναφορά, με μία ριβέρς κίνηση απέφυγε την παγίδα δύο αντιπάλων και σούταρε εκτός ισορροπίας, βρίσκοντας στόχο στο μηδέν! Όπως και στις 23 Δεκεμβρίου κόντρα στη Bayern, έτσι και στη Βαλένθια, το ματς κρίθηκε από τα χέρια του θαυματουργού Λιθουανού.

Πέρα από τον ήρωα της τελευταίας στιγμής, τον Marius Grigonis (12 πόντοι), ξεχώρισαν και οι Augustine Rubit (17 πόντοι), Joffrey Lauvergne (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Rokas Jokubaitis (10 πόντοι, 5/5 σουτ, 6 ασίστ), βοηθώντας τη Zalgiris να πάρει ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα του 1ου γύρου και να φτάσει τις 8 νίκες στους τελευταίους 10 αγώνες.

Από πλευράς Valencia (11-11), η οποία είδε ένα σερί τριών νικών στη “Fonteta” να λαμβάνει τέλος, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Klemen Prepelic (18 πόντοι), Louis Labeyrie (17 πόντοι) και Martin Hermannsson (13 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-47, 55-60, 78-79

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: