Το στραπάτσο της CSKA στο ΣΕΦ από τον… μισό Ολυμπιακό (έπαιξε αποδεκατισμένος λόγω τραυματισμών, αλλά και λόγω του ΒΑΝ της Euroelague) στις 6 Φεβρουαρίου έχει κάτσει βαρύ στον Andrey Vatutin.

Ο πρόεδρος της CSKA, μίλησε στο ρωσικό σάιτ «kommersant.ru» για την ομάδα, τον Mike James, τον Κώστα Κουφό και τις φετινές ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στάθηκε όμως, περισσότερο στο ναυάγιο (72-59) της ομάδας του στο ΣΕΦ και τόνισε ότι εκείνο το ματς ήταν το χειρότερο ματς που έχει κάνει η ομάδα του τα τελευταία χρόνια. «Κάναμε δύο ήττες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο στο δεύτερο έλειπε η μισή ομάδα. Δεν θυμάμαι χειρότερο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια».

Για την ήττα από το Παναθηναϊκό στη Μόσχα είπε: «Εμείς επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να στείλει εκείνο το παιχνίδι σε παράταση».

Για την φετινή CSKA ανέφερε: «Έφυγαν έξι βασικοί παίκτες μας το προηγούμενο καλοκαίρι και στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Clyburnπου όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για μας. Υπογράψαμε τον Sant-Roos ο οποίος μας βοήθησε, αλλά δεν κάλυψε πλήρως το κενό του Will Clyburn. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Παλέψαμε σε όλα σχεδόν τα ματς».

Για τον Κώστα Κουφό ανέφερε: «Σίγουρα περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερα από αυτόν. Αλλά μη ξεχνάτε πως είχε κι έναν τραυματισμό. Επίσης άλλο ΝΒΑ κι άλλο Euroleague. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε χωρίς την απαραίτητη εμπειρία να παίξει αμέσως στην Euroleague. Ο Κουφός είναι ένα παράδειγμα, ο Baker άλλο, ενώ υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Για τους παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη η πρώτη χρονιά είναι χρονιά προσαρμογής, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τον Mike James επισήμανε: «Αν ο Clyburn ήταν υγιής, δε θα ήμασταν τόσο εξαρτημένοι από τον James γιατί μπορεί κι αυτός να ηγηθεί. Μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και για τους άλλους. Στο κάτω-κάτω, το δίδυμο James-Clyburn φαντάζει πολύ επικίνδυνο για τις αντίπαλες ομάδες. Λόγω του τραυματισμού του, όμως, δεν έχουμε πολλούς παίκτες αυτού του στυλ. Ο James ανέλαβε πρωτοβουλίες από τα πρώτα παιχνίδια γιατί δε φοβάται να το κάνει. Δε μπορώ να πω πως ήθελε πάση θυσία να αναλάβει αυτό το ρόλο, αλλά οι συνθήκες εξελίχθηκαν έτσι που δε φοβήθηκε να βγει μπροστά. Αυτό είναι, και καλό, και κακό. Έχεις έναν παίκτη που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι, που σου εγγυάται πόντους».