Τις πρώτες του δηλώσεις από τη στιγμή η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από την περιπέτεια στο Final Four του Κάουνας έκανε ο Σάσα Βεζένκοβ, με τον αστέρα των ερυθρόλευκων να τονίζει πως το χθεσινό (21/5) ντέρμπι στον τελικό κρίθηκε αποκλειστικά από τους ίδιους.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Καταρχάς να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα, για όσα καταφέραμε φέτος, για τη χημεία μας, για το έργο μας, για όλες τις δυσκολίες που περάσαμε και για τις όμορφες στιγμές. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ελέγχαμε το παιχνίδι για το μεγαλύτερο διάστημα.

Εμείς φταίμε. Κάναμε λάθη. Δεν διαχειριστήκαμε καλά τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ήμασταν τόσο κοντά, αλλά το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ευτυχώς σε 2-3 ημέρες έχουμε ξανά αγώνα, οπότε πάμε για τον τελευταίο στόχο της σεζόν, να κατακτήσουμε όλους τους εγχώριους τίτλους και να τελειώσει η σεζόν όπως πρέπει.

Για κάποιες ημέρες ακόμα θα γυρίζει στο κεφάλι μας και σε εμάς και στον κόσμο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον κόσμο. Ήρθε στο Κάουνας εν μέσω εκλογών, σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Τον περιμένουμε και στους τελικούς μαζί μας, για να κατακτήσουμε τον τελευταίο στόχο της σεζόν.

Εντάξει, όταν φτάνεις στις τελευταίες κατοχές σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη. Το θέμα είναι να μην φτάσεις μέχρι εκεί. Για το ότι φτάσαμε μέχρι εκεί νομίζω ότι ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς».