Η Alba Berlin σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 95-89 και πάλι εκτός έδρας, με αντίπαλο αυτή τη φορά την ανεβασμένη Villeurbanne. Με αυτή τη νίκη, οι Γερμανοί ανέβηκαν στο 11-18, σε αντίθεση με τους Γάλλους που έπεσαν στο 12-17 και απομακρύνονται συνεχώς από την “8αδα” που οδηγεί στα Playoffs της διοργάνωσης.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η Alba Berlin έδειξε το καλό της πρόσωπο σε εκτός έδρας αναμέτρηση, φτάνοντας τις 6 νίκες συνολικά “μακριά από το σπίτι” της. Οι Γερμανοί για άλλο ένα παιχνίδι ξεκίνησαν “καυτοί” στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια, η Villeurbanne αντέδρασε και με εξαιρετική επιθετική λειτουργία προηγήθηκε με 7 πόντους διαφορά για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (30-23). 

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου ήταν παρόμοια με τους γηπεδούχους να έχουν πρωταγωνιστή στην επίθεσή τους τον William Howard, αλλά και τον εξαιρετικό Guerschon Yabusele. Οι “μάχες σώμα με σώμα” αυξάνονταν, με τους φιλοξενούμενους όμως να φτάνουν στην ανατροπή χάρη στην εκπληκτική παρουσία τους στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, το “συγκρότημα” του coach Reneses λίγο πριν το φινάλε προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά την αρχή του αγώνα με 3 πόντους διαφορά (80-83) χάρη στον Ben Lammers.  Οι Γάλλοι ισοφάρισαν αλλά το εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Fontecchio “σκότωσε” επί της ουσίας την ομάδα του coach Parker.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε από τις βολές του Eriksson στο 95-89 για άλλη μια νίκη εκτός έδρας υπέρ των Γερμανών.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Peyton Siva, ο οποίος “σταμάτησε” στους 21 πόντους, δίνοντας παράλληλα 7 ασίστ και μαζεύοντας 4 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Simone Fontecchio, ο οποίος με το κρίσιμο σουτ του “χάρισε” επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ιταλός σημείωσε 19 πόντους. Τέλος πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση των Marcus Eriksson (14 πόντοι), Jonannes Thiemann (13 πόντοι και 6 ριμπάουντ), αλλά και Ben Lammers (12 πόντοι).

Από την άλλη πλευρά, για την Villeurbanne ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Guerschon Yabusele, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, ενώ επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο William Howard, που σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ. Τέλος, αρκετά θετική ήταν η εμφάνιση του Ιsmael Basko, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και “κατέβασε” 5 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 52-43, 73-70, 89-95 

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ