Σε ένα ματς μεταξύ δύο αδιάφορων ομάδων της Ευρωλίγκα, η Baskonia τελικά ήταν αυτή που κατάφερε και κέρδισε τον αγώνα. Έτσι η ομάδα του Spahia ανέβηκε στο 9-15 και πέτυχε 2η σερί νίκη έπειτα από την επικράτηση κόντρα στην Efes, αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη η  ελλιπής ASVEL, που αγωνίστηκε χωρίς τους δύο ηγέτες της (Jones, Okobo), γνώρισε την έβδομη σερί ήττα και υποχώρησε στο 7-16 και γενικότερα τον τελευταίο καιρό η απόδοσή της δεν θυμίζει σε τίποτα το πολύ αποτελεσματικό σύνολο που θαυμάσαμε στην αρχή της σεζόν.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Peters και Baldwin με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ κι ο Giedraitis αν και άστοχος ήταν αυτός που με κρίσιμο τρίποντο έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα για  το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Από τους Γάλλους πάλεψε ο Lacombe με 16 πόντους κι ο Lighty με 11 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 8 πόντους.

Mε τον Baldwin να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με την Efes οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 9-16. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 14-18.

Με τον νεαρό και πολύ ταλαντούχο  Wembanyama να παίρνει μπρος οι Γάλλοι ισοφάρισαν στους 22 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια τους και ξέφυγαν με 24-30. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έγινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 30-33.

Η Βaskonia μπήκε δυνατά στο 2ο μέρος και με ένα 0-5 πήρε διαφορά 8 πόντων. Οι Βάσκοι εξακολουθούσαν να έχουν απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους (36-45). Κάπου εκεί οι Πρωταθλητές Γαλλίας αντέδρασαν και για αρχή μείωσαν στους 4 (41-45). Στην συνέχεια το ματς πήγε στον πόντο (47-48), με τους Ισπανούς να παίρνουν ανάσα και να διαμορφώνουν το 47-51.

Ό,τι δεν κατάφερε η Villeurbanne να κάνει προηγουμένως, το πέτυχε στις αρχές της τετάρτης περιόδου, καθώς προηγήθηκε με 57-55.  Η ομάδα του Parker στην συνέχεια ξέφυγε με 5 (62-57), φέρνοντας σε ακόμη δυσκολότερη θέση τους Ισπανούς. Οι παίκτες του Spahia δεν παρέδωσαν τα όπλα και με βολές του  Fontechio πέρασαν μπροστά με 64-65.΄Ενα τρίποντο του Giedraitis αέρα 4 πόντων στους φιλοξενούμενους ένα λεπτό πριν το τέλος. Η ASVEL έκανε το 69-70  στα 3”, αλλά δεν μπόρεσε να κλέψει την νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 14-18, 30-33, 47-51,69-72

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ