Η καταμέτρηση (των νικών) συνεχίζεται στη Μόσχα… H CSKA συνέχισε και στη Λυών την τρομερή πορεία της, καθώς νίκησε τη Villeurbanne 87-78 για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη όχι μόνο έφτασε τις 11 συναπτές νίκες, αλλά δημιούργησε και διαφορά δύο (νικών) από την 2η Barcelona στην κορυφή της κατάταξης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στη διοργάνωση.

Ο Mike James (31 πόντοι) ήταν ξανά ασταμάτητος, όπως και ο Nikola Milutinov, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της CSKA (13-3). Ο Σέρβος σέντερ είχε 17 πόντους και 14 ριμπάουντ σε ένα matchup γιγάντων που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ, μιας και ο Mustapha Fall έκανε γρήγορα δύο φάουλ και έπαιξε μόνο 7’21’’.

Πολύ καλός ήταν και ο Tornike Shengelia (13 πόντοι) για τους Μοσχοβίτες, οι οποίοι πέτυχαν 18 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες έναντι μόλις 6 των Γάλλων και δεν άφησαν ποτέ να φανούν οι απουσίες τους (Bolomboy, Hackett, Strelnieks). Από πλευράς ASVEL (5-10), η οποία είδε ένα σερί 4 εντός έδρας νικών να φτάνει στο τέλος του, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Yabusele (16 πόντοι), Freeman (13 πόντοι) και Lighty (12 πόντοι).

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ VILLEURBANNE!

Για την Ιστορία, η CSKA σημείωσε (είτε το πιστεύετε, είτε όχι) την πρώτη της νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague (μετά το 2000) έπειτα από δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Και την πέτυχε όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, αλλά με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Η ρωσική ομάδα, άλλωστε, έλεγξε από νωρίς το ματς (2-8 στο 3′, 10-19 στο 8′), δεν είδε ποτέ την πλάτη των γηπεδούχων και στο 17′ δημιούργησε διαφορά 15 πόντων (27-42). Η Villeurbanne δεν την άφησε να ξεφύγει περισσότερο και όπως κάνει πάντα, πάλεψε και έριξε αρκετές φορές τη διαφορά μέχρι τους 3-4 πόντους.

Η τελευταία εξ αυτών καταγράφηκε στο 35′, όταν το τρίποντο του Freeman έκανε το σκορ 72-76. Η CSKA (φυσικά) δεν πανικοβλήθηκε. Τρεις πόντοι του Shengelia και 4/4 βολές από τους Milutinov, James επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (72-83) και η τάξη αποκαταστάθηκε. Μια και καλή.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 41-46, 60-66, 78-87

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ