Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Γαλλία, το οποίο ήταν ντέρμπι καθ’όλη τη διάρκειά του, η Fenerbahce πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό εν όψει της συνέχειας στην Euroleague, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 86-90 υπέρ των Τούρκων για την 28η “στροφή” της διοργάνωσης. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Igor Kokoskov ανέβηκε στο 17-11, σε αντίθεση με τη Villeurbanne που υποχώρησε στο 12-16.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά και από τις δυο ομάδες, προμηνύοντας ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο άλλωστε διεξήχθη κιόλας. Παρά την προσπάθεια της Villeurbanne, οι φιλοξενούμενοι είχαν διαρκώς στην αρχή το προβάδισμα στο σκορ, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με +2 πόντους διαφορά μόνο (38-40).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια εικόνα, με τους γηπεδούχους απλά να βελτιώνουν λίγο περισσότερο την επιθετική τους λειτουργία, έχοντας πρωταγωνιστή στην επίθεσή τους τον “καυτό” σήμερα David Lighty. Το πραγματικό ενδιαφέρον όμως ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν από το τελικό σφύριγμα και με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 84-84, ο Vesely έβαλε μπροστά τους Τούρκους με μια εύστοχη ελεύθερη βολή. Στη συνέχεια, ο Norris Cole δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο κρίσιμο σουτ από το “high post” και κάπως έτσι έδωσε την ευκαιρία στην Fenerbahce να “κλειδώσει” τη νίκη. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού σήμερα, Nando De Colo ευστόχησε στη συνέχεια σε ένα σουτ τριών πόντων, χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του (88-84).

Οι Τούρκοι ήταν εύστοχοι από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας” και κάπως έτσι ήρθε ακόμα μια νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με το τελικό σκορ να διαμορώνεται στο 86-90, δίνοντάς τους το δικαίωμα να εισέλθουν για τα καλά στην “8αδα” του βαθμολογικού πίνακα και να “ονειρεύονται” τα Playoffs παρά το κακό τους ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Nando De Colo, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, σε μια ακόμη καταπληκτική εμφάνιση για τον Γάλλο πόιντ γκαρντ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Dyshawn Pierre, ο οποίος τελείωσε το ματς με 13 πόντους, όσους πρόσθεσε άλλωστε και ο εξίσου θετικός σήμερα Marco Guduric.

Από μεριάς Γάλλων, ξεχώρισε σήμερα ο David Lighty, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους, ενώ από 14 πόντους πρόσθεσαν οι Norris Cole και Ismael Bako. Τέλος, αρκετά θετική ήταν και η εμφάνιση του Howard William, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-40, 60-59, 86-90

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ